SES Partisi Yönetim Kurulu toplantısını Eskişehir’de gerçekleştirdi, toplantı sonrasında partinin eski il başkanı Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Adayı Kasım Karakaş ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, partinin 20 ilde bağımsız başkan adayı çıkarttığını Eskişehir’de de Partinin eski İl Başkanı Kasım Karakaş’ı destekleyeceklerini ifade etti.

Ülkenin yalnızca kişisel hırsa daya siyasete kilitlenmesinin, iki kutuplu siyasetin, aday pazarlığı yapılmasının büyük bir tehdit olduğunu ifade eden Genel Başkan Ayhan Bilgen, “Siyasi partiler her yerde seçime girme hakkına sahiptir,  ancak geçtiğimiz genel seçimde gördük ki Türkiye siyaseti siyasi partiler tarafından adeta rehin alınmış durumdadır, seçmenin iradesine ipotek koyan bu anlayış, seçmenin oyunun birilerine peşkeş çekmektedir, bunlar kendilerini patron seçmeni ise birilerine pazarlanacak nesne olarak görmektedirler.” ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMDEN SONRA PARTİLE ALT ÜST OLACAK

Çakırözer’den Eskişehir’deki veteriner hekimlere ziyaret Çakırözer’den Eskişehir’deki veteriner hekimlere ziyaret

Genel Başkan Ayhan Bilgen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir şantaj ve pazarlık siyasetine karşı SES Partisi’nin; seçmenin, hemşerilerin, kentlinin haklarının, siyasetin asıl öznesi olması gerektiği düşüncesindeyiz. Bu nedenle kendi içimizden çıkacak bağımsız adaylarla seçime girme kararı aldık. Türkiye genelinde de bağımsız adaylara destek verip partiler üstü bir tavır alacağız. Yerel seçimden sonra ittifakların dağılacağını ve siyasetin alt üst olacağını düşünüyoruz. Doğrudan seçmenin ve yurttaşın özne olacağı bir siyaset istiyoruz. Burada partimizin kurucusu ve il başkanı olan Kasım Karakaş’ı destekleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde diğer illerde de adaylarımızı açıklayacağız.

GÜNEŞ KENT PROJESİ

Hesap verebilir, yurttaş belediyeciliğini merkezine alan güneş kentler projesi seçim boyunca temel projemiz olacak doğayı önceleyen ODTÜ başta olmak üzere üniversitelerdeki şehir plancıları tarafından hazırlanan güçlü bir proje ve uygarlık iddiasıdır. Yeni bir uygarlık için yola çıkıp, yeni bir şehircilik projesi ortaya koymak gerektiğini düşünüyoruz bağımsız adaylarla güneş kent projesi ile gireceğimiz yerel seçimin hayırlı olmasını diliyoruz.

Editör: şenay Yıldırım