Siber güvenlik, her yıl şirketler, organizasyonlar ve hükümetler için daha önemli bir konu haline gelmeye başladı.

Hacker ların her geçen gün daha da bilgili hale gelmelerinden ve şirketlerin güvenlik açıklarını yakalamalarından dolayı, küçük veya büyük fark etmeksizin, tüm sektörlerden firmalar, hükümetler ve organizasyonlar bu tehditle karşı karşıya geliyor.

Siber saldırılar nedeniyle, birçok şirket hem bilgi hem de maddi kayıplarla da karşılaşabiliyor. Bunların en büyük sebepleri arasında, birçok şirketin halen eski teknolojiler kullanıyor olmaları ve yeni teknolojilerini, eski ve kalabalıklaşmış olan güvenlik sistemlerinin üzerine kuruyor olmaları. Güvenlik sistemlerinin güncellenmemesi ve eski teknolojilerin kullanılıyor olması, internet korsanlarının işini biraz daha kolaylaştırıyor.

Dijital dünyada iş yapan firmaların siber güvenlik konusuna özellikle önem vermeleri ve güvenlik sistemlerini geliştirmeleri, bu saldırılardan korunmalarını sağlayacak çalışmaların başında geliyor.

Şu anki mevcut siber güvenlik kapasitesi, her geçen gün büyümekte olan saldırı hacimleriyle aynı olmadığı için de, bu saldırıları önlemek için siber güvenlik harcamalarına yapılan yatırımlar her yıl biraz daha artmaya başlıyor.

2016’da siber güvenlik harcamaları 73,7 milyar

Siber güvenliğe 2017-2021 yılları arasında 1 trilyon dolar harcanacak