Eskişehir Sivil Toplum ve Sosyal Yaşam Derneği’nce yapılan açıklamada; içinde bulunulan zorlu dönemde sorunların çözümünde kadınların birlikteliğinin önemine vurgu yapıldı. Kadın dayanışmasını güçlü kılmak adına ve sorunların çözümü için siyasi görüşlerin bir kenara bırakılarak, insan haklarını, demokrasiyi ve adaleti temel alan sonuç odaklı çalışmalar yapılması gerektiği ifade edildi.

Derneğin bu kadın hareketi hakkında bilgi veren Başkan Sevim Şahin; "Eskişehir’de toplumsal yaşama katkı sunan kadın başkanları, kadın temsilcileri hiçbir siyasi görüş farkı gözetmeksizin bir araya getirmek istedik. Biz yaşadığımız bu sürecin, gerek ekonomik, gerek siyasi, gerek hukuki sorunlarla artık içinden çıkılamaz bir duruma geldiğine tanıklık ediyoruz. Bu gidişata dur demek istiyoruz. Bu düzeni değiştirecek yine biz kadınlarız, kadınların buna gücü yeter, yeter ki; hiçbir başka çıkar gözetmeden, egolarımızı bir kenara bırakarak, sorunların çözümü için bir arada durmaya başarabilelim” ifadelerini kullandı.
Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sevgili kadın arkadaşlar, ülkemizde ekonomik, siyasal, baskılar içinde kaldık, hakaretler duyduk. Bizler dernek başkanları yönetim kurulu üyeleri, temsilciler, her birimiz kendi alanlarımızda başarılı çalışmalar yaparken,  ortak sorun ve sıkıntılarımızı güçlü bir şekilde dillendirmek için neden bir araya gelmeyelim! Mevcut iktidar; giderek hem ekonomik, hem siyasal baskılarını artırırken bizler susmaya devam etmemeliyiz. Bu durumlarda ne yapabiliriz, nasıl cevap verebiliriz birlikte karar verip birlikte yol almaktan başka çaremiz yok. 4 Ekim'de ilkelerimizi belirlemek ve birlikteliğimizi tüm kurum ve kuruluşlara duyurmak için çalışmaya devam edeceğiz. Kadınları bu hareketin içinde yer almaya davet ediyoruz…”

Editör: Mustafa YILDIRIM