Sivrihisar’a Değer Katanlar Ödül töreni gerçekleştirildi. Sivrihisar’a Değer Katanlar Ödülü’nü merhum Orhan Keskin adına kızları alırken, Sivrihisar’a büyük katkıları olan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 22’nci Dönem AK Parti Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin’e ise ödülünü SEV’in Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kara takdim etti. Keskin ödül töreninde yaptığı konuşmada Sivrihisar’a katkılarının devam edeceğini söyledi.

Eskişehir’e çok yakıştınız Eskişehir’e çok yakıştınız

Vakıf yönetim kurulu başkanı Bekir Kalır, konuşmasında;

Sivrihisar Eğitim Vakfı olarak kadim ilçemize yetiştiğimiz, büyüdüğümüz topraklara değer katan büyüklerimizi hatırlamak onlara ahde vefa göstermek adına plaket takdim ederek anmak, onere etmek istedik. Büyüklerimiz için ne yapsak azdır. Bu töreni düzenlememizin bir diğer amacı ise ilçemize  değer, katkı sağlanmasının önemini vurgulayarak bundan sonra Sivrihisar’a değer katmak isteyecek kişileri teşvik etmektir. Ödül törenimizin ilkini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da her ay belirlediğimiz büyüklerimize plaket takdimimiz devam edecek” diye konuştu.

 

Törende Eskişehir Türk ocağı başkanı  Nedim Ünal bir konuşma yaparak Sev yönetim kurulunu böyle bir tören yaptıkları için kutlayarak,ahde vefanın önemini vurgulayarak bu anlamdaki törenlerin daha çok yapılması gerektiği ifade  etti.

 

Editör: Mustafa YILDIRIM