İlçede bulunan öğrenci yurtlarının durumu ve yüksek öğrenimde çekilen yurt sıkıntısı üzerine daha önce de basın açıklaması yaptıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirten Toptaş, yurtların yaklaşık 6 yıldır atıl halde bulunduğunu belirtti. Açıklamalarının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen bir sonuç alamadıklarını söyleyen Toptaş; “Ulusal ve yerel basında büyük ilgi gören basın açıklamamızın üzerinden 10 ay geçmesine rağmen olumlu hiçbir adım atılmadı. Bu süre içinde kanun hükmünde kararname ile el konulan 150 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu 6 yıldır gerekli koruma önlemleri alınmadığından ve ilgisizlik yüzünden kötü niyetli kişiler tarafından yağmalandı. Yurt binasının elektrik, su, kalorifer tesisatları, kapılar musluklar hatta pencereler yerlerinden sökülüp götürüldü. İlçe halkından toplanan paralarla yapılan bu öğrenci yurdu harabe haline geldiği için çürümeye terk edildi” ifadelerinde bulundu. Toptaş, Sivrihisar ilçe iş adamlarından Dr. Tevhid Çamoğlu tarafından yaptırılan yıllarca öğrencilerin barınmasında kullanılan yurdun da 2 yıldır boş bekletildiğini belirtti. Son zamanlarda başlayan yağma olaylarına karşı yetkililere seslerini duyuramadığını söyleyen Toptaş, devletin hiçbir önlem alınmamasının derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Kız Öğrenciler için Yurt Binası Bulunmuyor

Yurt binalarının eksikliği ve artan kiralar öğrencilerin kayıtlarını dondurmasına neden oluyor. Toptaş, İlçede Osmangazi Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okulunda yaklaşık 600 öğrenci bulunduğunu ve Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurt binası olmadığı için erkek öğrencilere yönelik 150 öğrenci kapasiteli yurt binası kiraladıklarını belirtiyor. İlçede yüksek öğretimde okuyan kız öğrenciler için yurt binası bulunmadığının da altını çizen Toptaş;

“Kiralık ev bulamayan veya kiraların 3000TL’ye yükselmesinden dolayı kız ve erkek öğrenciler ya kayıtlarını donduruyorlar ya da kayıtlarını başka yerlere almak suretiyle ilçemizi terk ediyorlar.” Büyük maliyetlerle yapılan yurtların bakımlarının yapılarak eğitim öğretime kazandırılmasıyla öğrencilerin de barınma sıkıntısının çözüleceğini söyleyen Toptaş, il milletvekillerini ve tüm yöneticilere gereğini yapmaları için çağrıda bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM