Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici partililerle birlikte Eskişehir’de bir araya gelerek basın toplantısı yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Afrin operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulanan Destici, “Bu harekat milli meseledir” dedi.

“ABD’nin  merkez komutanlığının desteği ile kendisine bir alan açmayı yerleşmeyi isteyen hayalindeki terör devletini kurmaya çalışmıştır” diyen BBP Genel Başkanı Destici konuyla ilgili şunları söyledi:

“ Türkiye uzun zamandır ABD'yi kabul etmeyeceğini müsaade etmeyeceğini ısrarla söyledi. Sadece ABD'ye değil Rusya’ya İran'a tüm koalisyon güçlerine anlattı. Ne ABD ne de Rusya PKK PYD  desteklemekten durmadı.

Türkiye’nin sabrını tükendiğini açık ve net olarak Cumhurbaşkanı tarafından müdahale edileceğini kararlı bir şekilde ifade etti.

ABD destek olmaya devam etti. Sonunda Afrin operasyonu başladı. Bu operasyon hayırlara vesile olsun diyorum. Kahraman ordumuza başarılar diliyorum.

Türkiye'nin kararlılarını ve gücünü gördüler. Türkiye’nin istediği anda istediği noktalara operasyon yapacağını Türkiye'nin onaylamadığı kabul etmeyeceği bir projenin olmayacağını gösterdi.

 Türkiye'nin Afrin harekatı uluslararası hukuka uygun olduğunu meşru olduğunu altına çizerek ifade ediyorum.

Meşru müdafaa hakkını kullanarak, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstererek yaptı.

Türkiye günümüzde terör devleti kurulmasına asla müsaade edemez. Bu tehlikeyi ortadan kaldırma adına bu harekata destek vermek TC Devleti vatandaşı olan her kişinin görevidir. BBP olarak düşmana düşman denilerek yapılan her hareketin her harekatın her hamlenin sonuna kadar yanındayız.

Bu sadece bizim değil her biri vatandaşımız boynu borcudur.  Bizim, hepimizin o, bu demeden, hiçbir gerekçe göstermeden bu operasyona zerre kadar zarar verecek, itibarsızlaştıracak hiçbir yorum, açıklama içinde olmadan, ama, fakat, lakin demeden sonuna kadar milletçe operasyonun arkasında durmak hepimizin yükümlülüğüdür. Hepimizin boynun borcudur. Bu, bir milli meseledir. Bu, bir devlet meselesidir. Dolayısıyla da bu işin şakaya gelir yanı yoktur

BBP başından itibaren Suriye’nin kuzeyinde yada Irak’ın kuzeyinde hiç bir terör varlığını müsaade edilmemesini her türlü harekatın yapılması gerektiğini ve sonuna kadar desteklediğini ifade etmişti.

Bu harekattan büyük bir memnuniyet  duyuyoruz. Bu harekatı başlatan hükümeti tebrik ediyor destekliyorum.

Sadece Afrin’le işimiz bitmeyecektir.                                                                               

Türkiye’nin kararlığı karşısında TSK gücünün karşısında hiç kimsenin duramayacağını geri adım atacağını söylemiştik. Bu operasyondan sonra ABD'nin açıklamaları ve Rusya’nın birliklerini geri çekilmesi bizim haklılığımızı gösterdi. Bu operasyonu haklı bulanarak destekleyen  Avrupa ülkelerine ve dünya ülkelerine İslam ülkelerine teşekkür ediyorum. Temennimiz dileğimiz gibidir inşallah bir şehit olmadan bu operasyon tamamlanır. Şehit vermek gerekirse şehit veririz. Bu topraklarımızı şehitlerimizle koruduk. Bütün coğrafyada  dünyada barış yanlısıyız. “

 İttifakın içindeyiz

AK Parti ile MHP arasındaki ittifak ve bu ittifaka BBP’nin girip girmeyeceği yönündeki soruya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bu ittifakın yanında ve içindeyiz” diye yanıt verdi.

BBP olarak seçim ittifaklarının yolunun açılmasını arzu ettiklerini bunu dile getirdiklerini kaydeden Destici konuyla ilgili şunları söyledi:

“ Önümüzdeki seçimlerle ilgili de bu konuda milli ve yerli olanların, milliyetçilerin ve maneviyatçıların daha da açık bir ifadeyle AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında başlayan ittifak görüşmelerini yanında olduğumuzu, içinde olduğumuzu ve sonuna kadar da bu ittifakın yanında duracağımız, Büyük Birlik Partisi'nin de bu ittifakın içinde yer alacağını ifade ettik. Dolayısıyla da burada, bir kere daha ifade ediyorum. Büyük Birlik Partisi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında şu an başlayan ve sürdürülen bu ittifak çalışmalarını yanındadır, içindedir ve dolayısıyla da Büyük Birlik Partisi, bu ittifakın içinde yer alacaktır.”

Eskişehir'e zarar verecek  oluşumu desteklemeyiz.

Eskişehir’e yapılacak kömürlü termik santral ile ilgili üstü düzey isimlerle görüştüğünü belirten Destici, yetkililerin  santral ile ilgili en son teknoloji kullanılacağı ve çevre kirliliğini neden olmadan yapılacağını söylediklerini dile getirdi.

Türkiye’nin enerji kaynakları işletilmesine evet diyeceklerini belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Ama önceliğimiz vatandaşımızdır, hemşerilerimizdir, Eskişehir’imizdir, Eskişehir coğrafyasıdır.  Buraya zarar verecek hiçbir oluşumu da desteklemiyoruz.  Onun da karşısında dururuz. Peşinen hayır demenin doğru olmadığını, ancak peşinen evet demenin de yanında olmadığımızı, doğrunun yapılmasının yanındayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim