CHP teşkilatı KHK öağdurları ile buluştu. Programa CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Gülizar Biçer Karaca, CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam de katıldı. Yunus emre Kültür Merkezi'ne gerçekleşen etkinlkte konuşan İl Başkanı Recep Taşel yaptığı konuşmada şunları söyledi; 

Tüm olumsuz koşullara rağmen, çok çalışarak ve çok üreterek Eskişehirimizi güzel, yaşanabilir bir kent haline dönüştüren değerli belediye başkanlarımız,

Siyasi partilerimizin değerli başkan ve yöneticileri, Sendika, Meslek ve Sivil Toplum Örgütlerinin değerli başkan ve temsilcileri,

Cumhuriyet Halk Partisi ailemizin il, ilçe, kadın ve gençlik örgütlerinin başkan ve yöneticileri,

KHK Platformları Birliğinin kıymetli sözcüsü, mağduriyeti iliklerine kadar yaşayan siz değerli KHK’lılar ve basın emekçileri; Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir örgütümüz adına hepinizi saygı ve sevgilerimizle selamlıyoruz.

15 Temmuz darbe girişiminden beş gün sonra 20 Temmuz’da ilan edilen Olağanüstü Hal sonrası, Kanun Hükmünde Kararname kararları ile kamuda görevli yaklaşık 130 bine yakın yurttaşımız ihraç edilerek; işinden, aşından, sosyal çevresinden oldu. Gelirsiz kaldılar, açlığa mahkum edildiler. Çocuklarına, eşlerine, akrabalarına cevap vermekte zorlandılar. Bir işte çalışmaları bile engellendi. Kısaca; iktidar tarafından fişlendiler.

  

Değerli konuklar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran 2017’de Ankara’dan başladığı yürüyüşü 9 Temmuz 2017’de İstanbul Maltepe’de çok yüksek katılımlı bir mitingle sonlandırdı.

Etap etap katılımlarla olsa da, milyonlarca adalet eksikliği hisseden insanımız, 24 gün boyunca onunla birlikte yürüdü, yürüyüşe destek verdi.

O ise, 83 milyon yurttaşımızın hukuk karşısında eşit olması, hak temelli özgür bir gelecek için, adalet için, bıkmadan usanmadan yürüdü, yürüdü, yürüdü...

Biliyoruz; sizler çok örselendiniz, yok sayıldınız, adeta sivil ölüme terk edildiniz. Attığınız çığlığı kimse duymadı.

Haksızlığa uğradınız. Haksızlığa uğradığını düşünen bazı KHK’lı yurttaşımız da intihar ederek yaşamına son verdi.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Genel Başkan Yardımcılarımızın koordinasyonuyla toplam da 35 ilimizde, Kamuda, Kanun Hükmünde Kararname ile işten uzaklaştırılan yurttaşlarımızla buluşmak, mağduriyetlerinizi dinlemek, yaşanan acıları hissetmek, empati yaparak, ortak akılla nasıl bir çözüm üretebileceğimizi anlamak amacıyla düzenlediğimiz bu toplantılarımızın dördüncüsünü, İzmir, Adana ve İstanbul’dan sonra bugün, Eskişehir’imizde gerçekleştiriyoruz.

CHP olarak bizler, hakikatin peşindeyiz. Düşünceyi ifade etme özgürlüğünü savunuruz.

Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset sokulmasın istiyoruz. Adil yargılanmanın hak temelli gereklilik olduğunu biliyoruz.

Sizler sadece adil yargılanmak istediniz. Her kapıyı çaldınız. Kapılar yüzlerinize duvar oldu. Haykırdınız, kulaklar tıkandı.

Ancak, adil yargılanmak için attığınız çığlıkları duymayan sorumlular ne yapıyorlar? Kendi milletvekilleri, yandaş gazeteciler bile söylüyorlar.

Borsalar kurulmuş, adliye yerine buralarda, zenginliğe göre aklama kararları veriyorlar. Servetlere çöküyorlar. Tabi ki somut delilli bir suç varsa, cezası da olmalıdır. Ama adil yargılanmak kaydıyla…

Bugünlerde, OHAL yetkilerini kalıcı hale getirmek için adımlar atıyorlar. İktidar; darbeyle mücadele yerine, çürümüş ve kokuşmuş düzene itiraz eden tüm muhaliflere karşı bu yetkileri sopa gibi kullanıyor.

Daha on gün önce İktidar, TBMM’de sürenin dolmasına 20 gün kala OHAL yetkilerini kalıcı hale getirmek için üç yıllığına süreyi uzatmak istedi. Daha sonra ne olduysa yetki uzatımını bir yıla düşürdüler.

Muhtemelen şöyle düşünmüş olmalılar; bu sürede eğer bir iktidar değişikliği olursa, yeni gelen iktidar aynı yetkileri bizim için kullanır. Bizim KHK’lılara yaptığımız zulmü, yarın bizlere de uygularlar.

Değerli konuklar, hiç kimsenin kuşkusu olmasın. CHP, adaletin tesis edildiği, insanların mutlu özgürce yaşadığı, çoğulcu bir demokrasiyi mutlaka inşa edecektir. O nedenle hakikati arayan toplumun her kesimiyle işbirliği ve güç birliği yapmaya hazırız. Aydınlık bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Toplantımıza katılımınız için herkese teşekkür eder, verimli bir toplantı olmasını dilerim. Saygı ve sevgilerimle…

  

Editör: TE Bilişim