CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, belediyelerin yardım kampanyalarının engellenmesine tepki gösterdi. Çınar, "Hayatımızın her alanını derinden etkileyen, hatta tabir-i caizse hayatımızı durduran Koronavirüs ile gerek birey bazında gerekse kurumlarımız bazında mücadelemiz devam etmektedir. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Hükümet tarafından CHP’li Belediyelerin dayanışma ve yardımlaşma amacı ile kullandığı banka hesaplarının dondurulması kararı hepimizi derinden üzdü. Bu karar 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Kanunla, belediyelere bağış toplama ve belediye başkanına karşılıksız bağışları kabul edip gerekli tasarruflarda bulunma yetkisi tanınmasına rağmen hukuk dışına çıkılarak alınmıştır. Böylesi zor günlerde en son ihtiyacımız olan şey partizanlıktır ve AKP’nin siyasi amaçları için partimiz belediyelerini engellemeye çalışmasını siz değerli vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum.

İçinde bulunduğumuz zorluklara ve engellere rağmen Odunpazarı Belediyemizin vatandaşlarımıza vermekte olduğu destekleri ve yardımları sizlerle paylaşmak isterim:

  • Belediye bünyesindeki tüm kamu binaları, okullar, cami ve cemevleri, huzurevleri, sağlık merkezleri ve halk merkezlerinde dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır
  • 65 yaş üzeri vatandaşlar telefonla aranarak ihtiyaçları öğrenilip bu ihtiyaçlar karşılanmaktadır
  • Aşevi, ihtiyaç sahiplerine erzak yardımında bulunmaktadır.
  • Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Evde Bakım Hizmetleri Birimi’ne bağlı çalışan SOBE (Sağlık Odunpazarı Belediyesi ile Evinizde), Covid-19 (korona) virüse karşı risk grubunda yer alan ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üstü vatandaşların evde bakım, banyo ve temizlik ihtiyaçlarını karşılamaktadır.
  • Halk Market 60 yaş ve üzeri için eve teslim hizmeti vermektedir
  • Vatandaşlar işlemlerini belediyeye gelmeden (0222) 213 30 30 numaralı çağrı merkezinden, Odunpazarı Belediyesi’nin web sitesi (www.odunpazari.bel.tr veya ebelediye.odunpazari.bel.tr/e-Belediye) ve sosyal medya adreslerinden yapabilmektedir.
  • Vatandaşlar 4442600 numaralı Halk Masası hattını arayarak talep ve ihtiyaçlarını iletilebilmektedir.

Tüm bunları bilgilerinize sunarken bu zor günleri hep beraber dayanışma içerisinde aşacağımızdan eminim. Herkes tedbirlere uyarsa bu süreçten en az zararla çıkıp, en kısa sürede tekrar normal hayatımıza döneceğiz. Değerli şairimiz Nazım Hikmetin de dediği gibi:

Hastalar
Kardeşlerim
İyileşeceksiniz.
Ağrılar, sızılar dinecek
Yumuşak, ılık.

Bir yaz akşamı gibi inecek
Ağır, yeşil dalların ardından rahatlık.
Hastalar, kardeşlerim,
Biraz daha sabır, biraz daha inat.
Kapının arkasında bekleyen ölüm değil, hayat.

Sevgi ve saygılarımla... "                                                                     

Editör: TE Bilişim