Günay Türkiye ve Kanada arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulanacak bir dizi temaslarda bulundu. Önce çalışma yemeğinde Kanada’nın eski bakanları, siyasetçileri, düşünce kuruluşları temsilcileri ve iş insanlarından oluşan bir grupla bir araya geldi. Aynı gün Kanada Parlamentosunun Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Julie Dzerowics ile görüştü.

PROF. DR. GÜNAY KANADA’DA ESKİ SİYASETÇİ VE DÜŞÜNCE KURULUŞU TEMSİLCİLERİ İLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eski Dışişleri, Milli Savunma ve Adalet Bakanı Peter Mackay, Ontario Eski Meclis Başkanı Alvin Curling, Kanada Nato Birliği Başkanı Robert Baines, Başkan Yardımcısı Kathryn Langley Hope, Akademisyen Dr. Alistair Edgar, Kraliyet Kanada Askeri Enstitüsü yönetim kurulu üyesi Michael Clarry ve tanınmış iş adamı Jeffrey Steiner’ın katılımıyla Royal Canadian Military Institute’da gerçekleşen çalışma yemeğinde  bir araya geldi. Toplantıda çeşitli temaslarda bulunan Prof. Dr. Günay, “Çok değerli ve deneyimli bir grup ile Toronto Başkonsolosumuzun organizasyonu sayesinde bir araya geldik. Özellikle Türkiye’nin dış siyaseti üzerinde değelendirmelerde bulunduk. Doğal olarak FETÖ Terör Örgütü ve İstanbul seçimleri de gündemdeydi. Katılımcılar Türk dostu olarak dışarıdan bakışla izlenimlerini paylaştılar ve çok önemli sorular sordular. Bir kez daha şunu anladık ki bizlerin yurtdışında birebir iletişim ile her gruba ulaşmamız gerekiyor. Bilgi kaynaklarının kısıtlı ve tek yönlü olduğunu vurguladılar. Çok önemli izlenimlerle ayrıldık. Kendilerini Türkiye’ye davet ettik.” şeklinde açıklamada bulundu.

GÜNAY KANADA TÜRKİYE DOSTLUK GRUBU EŞ BAŞKANI JULIE DZEROWICS İLE BULUŞTU

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Günay, T.C. Toronto Başkonsolosluğu Resmi Konutu’nda Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Toronto Milletvekili Julie Dzerowicz ile bir araya gelerek verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Prof. Dr. Günay buluşma ile ilgili “Sn. Dzerowicz ile Türkiye-Kanada ilişkilerinin hem siyasi hem de ekonomik boyutlarını ele aldık. Ortak ticaretimizde geliştirebileceğimiz alanları kendisine ilettim. Ayrıca Türkiye’nin terörle ilgili verdiği mücadeleyi anlattım. Ortadoğuda’ki kaos nedeni ile Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı terör eylemleri ve mülteci akınını değerlendirdik. Sn. Dzerowics Kanada’nın göçmen politikası ve uygulamaları hakkında bilgi verdi. Samimi ve verimli bir görüşme oldu.” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilişim