CHP Eskişehir Örgütü’nün geleneksel Pazar toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, deprem, deprem paraları ve Kızılay ile ilgili gelişmeleri konusunda görüşlerini ifade etti.

“Elazığ ve Malatya'da gerçekleşen şiddetle deprem ciddi anlamda hasar oldu. Çocuklarımız 15 gündür tatilde idiler okullarda değillerdi.  1999 yılından beri Eskişehir'de okullarımızda bir onarım gerçekleşti mi” diye soran CHP İL Başkanı Abdülkadir Adar şunları söyledi.

“ 1999 depremleri sonrasında özel iletişim vergisi konuldu. 2004 yılında bu vergi kalıcı hale getirildi. Bura toplanan paralar 65 milyar lira. Bu para ile hangi işler yapıldığı konusunda genel başkanımız soru sordu, ama Cumhurbaşkanı 'Sana mı hesap soracağız' diye cevap verdi. Devlette tüm harcamalarda harcamalar şeffaf olmalı. Hangi amaçla topluyorsanız o amaçla kullanmak zorundasınız. Ama ne yazık ki hesap verilmeyeceği konusunda kararlı olduklarını söylüyorlar.

Elazığ depremi başka bir konuyu gündeme getirdi.

Türkiye'de Kızılay deprem ve tabi afetlerde insanların kendi aralarında topladığı paralarla oluşan  kaynakla tabi afet olduğunu yerlere yardım edilir. Ama bu Kızılay'ın neye alet edildiğini görüyoruz. Bir gaz firması diyor ki 8 milyon dolar bağışladım. Kızılay bu parayı alıyor.  Sadece 75 bin lirası  Kızılay’a verilmiş, kalanı Ensar Vakfı'na aktarılmış. Oradan da Amerika'da bir vakfa gönderiliyor. Ülkede 17 yıl içinde yıpranmamış eforme edilmemiş hiç kurum kalmadı. En son çıkanı da Kızılay.

Bütün bunları görmemezlikten gelmemesi mümkün değil. İşin çivisi çıktı, çok dikkatli olmalıyız, birlik olmak zorundayız, kenetlenmek  zorundayız. Tüm demokratlarla kenetlenerek  Türkiye'nin kurtuluşu için savaşmak zorundayız.

Üniversite mezunu işsizler sayısı yaklaşık 5 milyona yaklaştı. Bir gazete çıkan haberi paylaşıyorum. Prof. Dr. Naci Görür, İTÜ, Jeoloji bölümü öğretim görevlisi Marmara’da Sismik araştırmaların başında. Prof. Dr.Görür, bu görevlerinden ayrıldığını söyledi. Söylediği şu: 'Artık üniversitelerde kaliteli eğitim verme olanağımız kalmadı. Liyakat tamamen yok ediliyor.'  Üniversitelerin kalitesi düşüyor, neredeyse ilçelerde üniversite kurmakla övünen iktidar, kalitenin düştüğünü de görmek zorunda. Uluslararası basın ve yayın kuruluşlarında çıkan bilimsel yazıları ile övünmek zorundalar. Türkiye'de üniversitelerin uluslararası sıralamada çok çok geride olduğunu görülüyor.

Artık hiç bir şey eskisi gibi olmuyor. Yapabilecek en güzel şey, birleşebilmek, birada olabilmek, onun sonuncunda Türkiye'de yeni düzen kurabilmektir. Bu Yeni düzeni kurmak için CHP en yakını olanıdır.”

Editör: TE Bilişim