Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, COVİD-19  salgını karşısında Batıdaki sağlık personellerinin hasta seçtiğini hatırlatarak ülkemizde koronavirüs ile fedakarca mücadele eden sağlık personelleri hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Türk sağlık çalışanlarını Çanakkale Savaşları’nda adını tarihe kahraman birlik olarak yazdıran 57. Alaya benzeten MHP’li Sazak, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Modern, insan hakları, eşitlik savunucusu ileri batıda, henüz net çalışmalar olmamasına karşın sağlık personelleri hasta seçerek kendini korumayı ön planda tutarken; başta hekimlerimiz olmak üzere, Türk Sağlık Ordusu canla başla kalp krizi geçireninden, öksürenine şifa dağıtmaya çalışıyor; tıbbiye talebesinden, duayen hocasına 57. Alay ruhuyla çalışıyor. Sağlık ordumuz, evlatlarından-ana babalarından ayrı, genine sinen seferberlik ateşi, ilminden ve aklından gelen gücü ve fedakarlığıyla bizler için savaşıyor. Evde kal Türkiye, orduna destek için bu sefer sadece evde kal Türkiye! ‘Senin vergini ben ödüyorumlarla’ başlayan maalesef ki şiddete varan olaylarla son dönem oluşan, sağlık personelini sadece hizmet personeli saydığımız dönemi utancımızla unutalım, bir daha açmamak üzere kapatalım. Verdikleri hizmet, yaptıkları ilim, karşılığı ödenemeyecek niteliktedir. Bundan sonraki dönemde sağlıkçılarda hastalarda bunların bilinciyle hareket etmeli, düzenlemeler buna yönelik yapılmalıdır. Bu Necip millete karşılıksız hizmet edenlere minnettarız. Biz razıyız, O da razıdır."

Editör: TE Bilişim