CHP Eskişehir  İl Başkanı Recep Taşel, 23 Nisan mesajında şu ifadelere yer verdi; "23 Nisan, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, tarihimizin önemli dönüm noktalarından birisidir. Egemenliğimizin sembolü TBMM nin açılışının 101. Yılı ulusumuza kutlu olsun.

23 Nisan, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla ulusal egemenlik ve çocuk gibi iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır.

23 Nisan , Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde emperyalizme karşı bağımsızlık ,saltanata karşı egemenlik mücadelesini veren TBMM’ nin açıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gösterilen bu mücadelenin gösterdiği azim ve kararlılık, bugün daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır.

Ata’mızın yurdumuzun geleceği olan çocuklara armağan ettiği bu bayram aynı zamanda  dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesini sağlayan, tüm insanlığın huzur ve barış içerisinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelinin atıldığı ilk çocuk bayramıdır.

Unutulmamalıdır ki; Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun."

Editör: TE Bilişim