Demokratik Sol Parti Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili açıklama yaparak, günümüzde kapitalist sistemin bir aracı olduğu ve içeriğinden uzaklaştırıldığını söyledi.

Sevgililer değil ‘Sevgi Günü’ demenin daha çok anlamlı olacağını ifade eden DSP Genel Başkan yardımcısı Tambova, “Çünkü sevgi, her kötülüğü ve zorluğu yenecek en büyük güçtür. Kötülüğün ve çirkinliğin panzehiridir aynı zamanda. Bu sebeple ben içimden geldiği gibi Sevgi Günü diyorum ve sizlerin, Eskişehir’imizin ve tabi tüm ülkemizin en güzel sevgiye, umuda ve huzura erişmesini yürekten temenni ediyorum” dedi.

Yeni yıla bugüne değin yaşanan acı olayların deprem ve çığ felaketleri, askeri operasyonlarda kaybedilen kahraman askerin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Tambova şunları söyledi:

“Bu acıların her biri yüreğimizde bir yerlerde ince bir sızı olarak kalacaktır elbette. Ancak dünyayı yaşanabilir kılmak ve acılara direnmekte biz insanlara düşen görevlerdir ve bu tür özel günlerin anlamı budur aslandı. Bizleri kederlerimizden biraz da olsa uzaklaşmak ve bir birimize daha sevgiyle ve dostlukla yaklaşmamıza vesile olmasıdır.

Sevgi dilini kullanarak; hiç kimsenin diğerini ötekileştirmediği, kimsenin kendisine tai insanlar yaratıp, kendisine biat etmeyen kişileri düşmanlaştırmadığı bir dünya ve bir şehir yaratmak bizlerin elinde. Aksi halde, olumlu düşünceler sadece temennilerde kalır.”

Parti içi sorunları kamuoyu önünde tartışılmaz

Bir gazetecinin İl başkanının sizin istifaya çağırması ile ilgili haber yorumlar hakkında sorusuna DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, “Açıklamayı ben yapmadım. İddiası olmayan bir haberdi. Ben il başkanı ile görüştüm. Partimin bu tür iç sorunları kamuoyu önünde tartışılmaz. Önümüzdeki günlerde bu konuya paylaşacağız. Örgütten aykırı hareket etmek söz konusu olmaz. Çünkü ben genel başkan yardımcısıyım, parti ile ilgili her türlü tasarruf yapma hakkına sahibim. “

                                                                                                                                                              

Editör: TE Bilişim