Merkez sağda konumlanan Çoban Ateşi Hareketi ve Odunpazarı Kent Konseyi tarafından ortak bir etkinlik düzenlendi. Turgut Özakman Kültür Sahnesinde düzenlenen seminerde Çoban Ateşi Hareketi Başkanı eski Bakan Rıfat Serdaroğlu konuşmasında hükümeti eleştirdi.

 Siyasetçilerin, ülkeye yönetmeye talip olan siyasetçilerin eleştiriye ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Serdaroğlu, “Doğru eleştiriye ihtiyaçları vardır. Düzgün iş yapmadıkları takdirde onları eleştirmek bu ülkede yaşayan her vatandaşın boynunun borcudur. Çünkü bu ülkenin tapusu iktidarlar adına çıkarılmamıştır. Bu ülkenin tapusu mekanı cennet olsun rahmetli büyük Atatürk silah arkadaşlarıyla ve Türk milleti adına çıkarılmıştır. Yani bugün ülkeyi yöneten Sayın Erdoğan’ın 81 milyonda bir hakkı vardır. Eğer nüfusumuz 81 milyonsa her gün artıyor biliyorsunuz ama bizlerin de birer hakkı vardır” dedi.

Ülkemiz 1919 Mayıs önce şartlarına getirildi             

Siyasetçilerin milletten yetki alarak ülkeyi yönettiğini kaydeden Serdaroğlu,“Ama devleti, ama ülkeyi, ama Cumhuriyet’i, ama bu ülkenin kurucularını tehlikeye atmaya kalktıklarında biz Türk milleti olarak buna asla müsaade etmeyiz. Bu iktidar maalesef ülkemizi 1919 19 Mayıs’ın şartlarına geri getirdi. 19 Mayıs 1919 öncesi özellikle İstanbul’da Türk bayrağını göremezdiniz. Öyle değil mi? İngilizlerin işgali, Fransız bayrakları her yerdeydi. Türkiye’de de bu iktidar tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen TC harfleri kaldırıldı biliyorsunuz. Türk bayrağının çoğu yerde asılmadığını özellikle Ermenistan Cumhurbaşkanının Türkiye’yi ziyaretinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarının kaldırıldığını bu sıra yaşadığımız olaylardandır. Aynı şeylerdir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin tüm eserleri satıldı

Ülkemiz ciddi sıkıntıda olduğunu kaydeden Serdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

“ Atatürk Kültür Savaşı yaparken 5 tane meydan muharebesi yaptı, 3 burada Eskişehir topraklarında yaptı. Burada bu savaşlar kazanılmasaydı Türkiye kim bilir hangi emperyalist ülkenin mandası konumunda olacaktır.

1919 öncesi ülke ekonomik anlamında batmıştı. Ekonomi duvara dayandı. Hepimiz çoluk çocuk sahibiyiz, iş sahibiyiz, sıkıntıları yaşıyoruz.  18 yılda cumhuriyetin bütün eserleri satıldı.  Ordu çökertildi, yargı çökertildi. Cumhurbaşkanı Anayasaya aykırı bir emir verse, ‘Bir dakika bu olmaz bu anayasaya aykırı diyecek, bir komutanı yok, bir emniyet amiri yok, yargısı yok.” Bir tek Türk Milliyeti kaldı.

Biz buradan nasıl çıkacağız. Siyasi partiler ülkenin en iyi araçları. MHP muhalefet partisi mi? Esir sarayın esir Bahçelisi.  Ülkücü arkadaşları öncelikle kendilerini sorgulasınlar. İdeallerini kimliklerini kaybetmesinler. İnsan fikri ille yaşar.

CHP bugünkü yapısı ile kadrosu ile bu Türkiye’yi AKP belasından kurtulabilecek mi? Salı’dan Salı’ya kürsüye çıkıyor, danışmanlarının yazdıklarını okuyup gidiyorlar.

İyi Parti’den de bir şey olmaz. İçlerinde büyük sıkıntı yaşıyorlar. Ya saraya yanaşırlar ya da Koray’ın partisi olurlar.

Türkiye İran İslam Cumhuriyeti’ne dönüştürüldüğü, çocuklarımız torunlarımız hesap sormazlar. Giden bizim Cumhuriyetimiz, demokrasimizdir. Torunlarımız ‘Dede bunlar giderken sen ne yaptın’ diye sormayacaklar mı? İşte bunun için Çoban Ateşi hareketini kurduk. Atatürk’ün sevmenin, cumhuriyeti sevmenin yaşı yoktur. O yüzden bu yapılanların hesabı sorulmalıdır.“

Editör: TE Bilişim