Eskişehir Bilecek Tabip Odası’nı ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Oda Başkanı Dr. Nesrin Ekici ile ülke genelinde covid19 vakalarının artmasıyla birlikte iş yükü artan sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanması için çağrıda bulundu.  Sağlık çalışanlarının covid19 salgınında fedakarca çalıştıklarına dikkat çeken Çakırözer, taleplerin bir an önce karşılanması gerektiğini söyleyerek, “Sağlık emekçilerimizin salgının başından itibaren yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. Ülke genelinde artan vaka sayıları sağlık emekçilerimizin iş yükünü daha da arttırdı. Salgında bu cefakar mesleği yaparken, önce hastanın sağlığını düşünen sağlık emekçilerimizin bir dediğini iki etmemeli, onlara vefamızı, minnetimizi şimdiden göstermeliyiz” dedi. 
SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZE MİNNETİMİZİ GÖSTERME ZAMANI 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ekici’yi ziyaret ederek, hem hayırlı olsun dileklerini iletti, hem de ülke genelinde yeniden artışa geçen covid19 vakaları karşısında, iş yükü artan sağlık emekçilerinin talep ve sıkıntılarını konuştu. Sağlık emekçilerinin talep ve sıkıntılarının giderilmesi için Sağlık Bakanlığı ile iktidara çağrıda bulunan Çakırözer ve Ekici sağlık emekçilerinin taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi. 
Çakırözer, sağlık emekçilerinin pandemi döneminde yurttaşların en iyi hizmeti alabilmesi için fedakarca görevlerini sürdürdüğünü belirterek, “Sağlık emekçilerimiz salgının ilk gününden itibaren fedakarca, kahramanca görevlerini sürdürmekte. Bizler sağlık emekçilerimize minnetimizi, vefa borcumuzu bugünden ödemeliyiz” dedi. Çakırözer, sağlık emekçilerinin talep ve sorunlarının giderilmesi adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de taleplerin takipçisi olacağının sözünü vererek, Tabip Odası Başkanı Dr. Ekici ile talepleri şöyle sıraladı: 
YETERLİ KORUYUCU EKİPMAN DERHAL SAĞLANMALI
•    COVID-19 hastalığı, bütün sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak kabul edilmeli. Düzenleme geriye dönük olarak da geçerli olmalı.
•    Sağlık Bakanlığı PCR testi pozitif ve negatif olup hastaneye, yoğun bakıma yatırılan, ilaç tedavisiyle birlikte, evinde izolasyona ayırılanlar ile COVID-19 hastalığı nedeniyle yaşamını kaybeden sağlık çalışanlarının bilgilerinin yer aldığı verileri günlük olarak açıklamalıdır. 
•    COVID-19 hastalarına hizmet veren tüm sağlık birimlerinin fizik koşulları pandemi özelliklerine göre düzenlenmeli, sağlık çalışanlarına gerekli olan uygun nitelikteki kişisel koruyucu ekipman yeterli sayıda temin edilmelidir.
SERVİS, YEMEK, KREŞ TALEPLERİ KARŞILANMALI
•    Sağlık çalışanlarının ekonomik kayıpları giderilmeli, sağlık çalışanlarının ücretlendirilmesinde döner sermaye ve performansa dayalı ücretlendirme kaldırılmalıdır. 
•    Servis, yemek, kreş gibi talepler karşılanmalı, bu taleplerin düzenlemesi kurum ve ilçe bazında yapılmalıdır.
•    Sağlık çalışanlarına rutin olarak haftada bir PCR ile tarama testi uygulanmalıdır. PCR testi pozitif olan sağlık çalışanlarının başta ailesi olmak üzere, temas ettikleri herkese rutin bir hizmet olarak test yapılmalıdır.
PARASIZ GRİP AŞISI UYGULANMALI 
•    Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışanların tümüne parasız olarak grip aşısı uygulanmalıdır. 
•    Kronik hastalığı, immün yetmezliği olanlar, gebeler ve emzirenler COVID-19 hastaları ve/veya temaslılarının bulunduğu birimlerde görevlendirilmemelidir. 
•    Sağlık kurum ve kuruluşlarındaki Çalışan Sağlığı Birimlerinin eksiklerinin giderilmesi ve görev alanlarında aktif faaliyette bulunabilmelerinin önündeki engeller ivedilikle kaldırılmalıdır.
İŞ YERİ HEKİMLERİ SAĞLIK PERSONELİ OLARAK GÖRÜLMÜYOR
Çakırözer ve Ekici, salgın döneminde iş yeri hekimlerinin durumuna da dikkat çekerek, “ Bu süreçte iş yeri hekimlerinin aldığı konumda çok önemli. Ama iş yeri hekimleri şirket ve fabrikalarda ortak sağlık birimleri altında çalıştıkları için sağlık personeli olarak bile görülmüyor” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim