Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi iş birliğinde hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi, sosyal girişimci adayları için destek niteliğinde etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Merkez bu kez Sosyal Girişimcilik Eğitimi ve Sorun Ağacı Atölyesi etkinliği ile gençleri ağırlayacak. Atölye toplumsal meselelere ilgi duyan ve toplumsal meselelerin çözümü için düşünen herkes için hazırlanırken, katılımcıların sosyal girişimcilikle ilgili doğru bilgiye erişmelerini sağlamak, Türkiye’deki sosyal girişimcilik ekosisteminden ve alanda yapılan çalışmalardan haberdar olmalarını sağlamak amacı ile yapılacak. Türkiye’den ve dünyadan örnekleri inceleyerek sosyal girişimleri ve yapılarını tanımalarını da hedeflenirken sorun tespiti yaparken sorunun kök sebeplerine ve sonuçlarına odaklanarak etkili çözümler üretmelerine de destek olunacak. Atölye ile sosyal girişimcilik yolculuğuna yeni başlayacak adaylara yol haritalarını belirlemelerinde destek olunacak.

Sosyal Girişimcilik Eğitimi ve Sorun Ağacı Atölyesi iki oturumdan oluşacak ve ilk oturumda sosyal girişimcilik eğitimi verilecek. İkinci oturumunda ise sosyal girişim iş modelleri anlatılacak, iyi uygulama örnekleri incelenecek. Daha sonra grup çalışması halinde sorun ağacı atölyesi düzenlenecek.

24 Aralık Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek atölye için son başvuru tarihi 21 Aralık Çarşamba günü olarak belirlendi. Adaylar online olarak yapılacak başvuru için Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nin “tepebasikulucka” adli instagram hesabına ulaşabiliyor. Ücretsiz olarak düzenlenecek atölye çalışması hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 0 (538) 876 38 37 numaralı telefondan bilgi alabilecek.

Editör: Mustafa YILDIRIM