İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Kadın Komisyonu, Mersin-Tarsus’ta vahşice cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın öldürülmesini ‘vahşi katliam’ olarak yorumlayarak kadına şiddetin saç ayağının erkek egemen anlayışı, gericilik ve kapitalizm olduğu ifade edildi.

Türkiye’nin kadına şiddet uygulanan ülkeler listesinde ilk sıralarda bulunduğunu, kadın katliamlarının tecavüzlerinin önüne geçilemediğini vurgulayan İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Kadın Komisyonu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Kadınlar evde, işte, sokakta, yaşamın her alanında baskı ve şiddet görüyor. Baba şiddet uyguluyor, koca şiddet uyguluyor, sevgili şiddet uyguluyor, eski eş şiddet uyguluyor. Yasalar şiddeti engelleyemiyor, polisiye tedbirler sonucu değiştirmiyor.

Sözün bittiği yerdeyiz.

Kadını aşağılayan, ikinci sınıf gibi gören, kadını iş yaşamının, eğitim sürecinin dışına çıkartmak isteyen anlayış kamusal alanda egemenliğini ilan etmiş görünüyor.

 Sözün bittiği yerdeyiz.

Sokağa çıkan, çalışan, okula giden, otobüse binen, gülen, tek başına gezen kadını "ahlaksız" olarak değerlendirenler tarafından yönetilmenin yarattığı çaresizlik içindeyiz.

 Sözün bittiği yerdeyiz.

 Kadını ‘günahkar’ gören çağdışı ve gerici ideoloji, kadını meta olarak kullanan kapitalizm ve kadını aşağılayan erkek egemen anlayış alt edilmediği sürece kadına dönük şiddetin durdurulmayacağını biliyor, İnşaat Mühendisleri Odası Kadın Komisyonu olarak böyle bir ülkenin yaratılma mücadelesine katkı sunmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz.

Yasta değil isyandayız !”

Editör: TE Bilişim