Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin Göç Müzesi için Kurşunlu’daki gibi mücadele edin


Saadet Partisi Kadın Gençlik Kolları adına konuşan Seda Köse, “BM (Birleşmiş Milletler) Genel Kurulu'nun 20 Kasım 1989'da benimsediği Çocuk Hakları sözleşmesinin ardından 34 yıl geçmesine rağmen Filistinli çocuklar yaşam haklarından dahi mahrum kalmaktadır. BM ve uluslararası toplum, sözleşmede yer alan haklara tüm dünyanın ulaşmasını sağlamaktan acizdir. Filistinli çocukların hakları her gün İsrail işgali tarafından çiğnenmektedir. En başta yaşam hakkı olmak üzere eğitim, sağlık gibi birçok haktan mahrum bırakılmaktadır. Gazze eğitim bakanlığı çocuk kayıplarının artması nedeniyle eğitime arar verdiğini duyurması yaşanan vahşetin boyutlarını ortaya koymaktadır.” dedi. 
Her 10 dakikada bir çocuk ölüyor
7 Ekim tarihi itibariyle ortalama her 10 dakikada bir Filistinli bir çocuğun öldürüldüğünü belirten Köse, “Gazze'deki Sağlık Bakanlığının verilerine göre İsrail'in saldırılarıyla 4 bin 104 çocuk ölmüştür. İsrail tarafından Nasr Çocuk hastanesinde tedavi görmekte olan çocuklar tahliyeye zorlanmış, Yoğun bakım üniteleri ve doğumhaneleri hedef alan Terörist İsrail henüz gözünü yeni açmış çocukların bile yaşam hakkını ellerinden almıştır. Gazze Şifa Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin elektrik yetersizliği nedeniyle çalışmayı durdurmasının ardından iki prematüre bebek hayatını kaybetmiştir. 33 bebek ise ölümle burun buruna hayatta kalma mücadelesi vermektedir.” açıklamasında bulundu. 
Masumları yalnız bırakmayacağız
Her çocuğun doğduğu yerde yaşama hakkının olduğunun altını çizerek bütün dünya liderlerine seslenen Köse, “Katil İsrail insanlık ve hukuk değerlerini hiçe sayarak tüm dünyanın gözü önünde işgale, soykırıma devam ederken dünyanın geri kalanını bu katliamlara ses çıkarmaması için küstahça uyarıda bulunurken Saadet Partili gençler olarak her çocuğun doğduğu yerde yaşama hakkı olduğunun altını çizerek masumları yalnız bırakmayacağımızı beyan ederiz.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM