Stajyer maaşı 2022 içeriğimizde siz değerli okuyucularımıza iş hayatına atılacak olan bireylerin tecrübe kazanabilmesi adına stajyer olarak çalıştığı kurumlardan ne kadar maaş aldıkları hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. İçeriğimizi inceleyerek stajyer maaşı 2022 itibariyle ne kadar kazandıklarını ve hangi imkanlara sahip oldukları hakkında birçok bilgi edinebilirsiniz. Temmuz 2022 asgari ücret zammı itibariyle maaşlarda değişimler göz önüne alınarak güncel bir içeriği sizlerle buluşturuyoruz. İyi okumalar dileriz.

2022 Stajyer Ücretleri

2022 stajyer ücretleri yapılan zamlarla birlikte yaklaşık olarak %30’luk bir artış gerçekleşti. Ülkemizde daha çok mesleğe geçiş sınıfı olarak adlandırılan stajyer grubu, maaş durumu itibariyle en az kazanan bireyleri kapsıyor. Firmalar, stajyer alımı yaparken taban ücret ya da biraz daha fazlası şeklinde maaş teklifi sunuyor. Bu tekliflerde genellikle kişinin okuduğu bölüme ve şirket bünyesinde göstereceği faaliyetlere göre ek ücretlendirmeler gerçekleştirilmektedir. Yine de meslek maaşlarına göre stajyer maaşı genellikle daha düşük bir maaş kazanmaktadır. Stajyerlik yapman isteyen gençlerimizin iş dünyasında tecrübe kazanmak ve CV’sini doldurmak gayesini gerçekleştirmiş oluyorlar.

2022 Stajyer Maaşı Ne Kadar Oldu?

2022 stajyer maaşı son yapılan Temmuz 2022 asgari ücret zammı ile birlikte taban ücret 1.650 TL olarak güncellendi. Taban ücret belirlemesinde tek etkin kriter olan asgari ücretin %30’u üzerinden hesaplanmaktadır. Ancak firmalar, çalıştırdıkları stajyerlerin bulundukları alana ve gösterdikleri faaliyetlere göre ek ücretlendirmeler yapmaktadır. LinkedIn’ den aldığımız verilere göre özel sektörde stajyer olarak çalışan bireyler ortalama olarak 2.400 TL kazanmaktadır. Taban fiyat ile arasında fark olmasının en büyük sebebi şirket bünyesinde çalışılan alan olmaktadır. Teknik kısımdan ziyade bilişim alanında staj yapan bireyler daha çok maaş almaktadır.

Stajyer Maaşı Ne Kadar Sürer?

Stajyer maaşı ne kadar sürer sorusu özellikle özel sektöre atılmadan önce tecrübe kazanmak isteyen gençlerimizin en çok sorduğu sorular arasında yer alıyor. Bu soruyu cevaplamadan önce stajyerleri zorunlu staj ve mesleki staj olarak ikiye ayıralım.  Zorunlu staj, bireyin lisede ya da üniversitede yapması kesinlikte gerekli olan staj türüdür. Bu süreç son iki yılda 60 gün olarak sürmektedir. Kişi zorunlu stajı gerçekleştirirken totalde iki aylık ödeme alacaktır. Bir diğer tür olan mesleki stajda ise bireyler ileride ilgileneceği meslek ile alakalı olarak tecrübe edinmek amacıyla bulundukları programı kapsamaktadır. Bu süre firma ile birey arasında belirlenmektedir. Belirlenen süreç üzerinden de total süreç boyunca maaş alınmaya devam edilmektedir.

Daha detaylı bilgiye : https://www.parabura.com/stajyer-maasi/ adresinden erişebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM