Su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gerekenler doğru cihazı bulmanız konusunda yardımcı olabilir. Kesintisiz şekilde sağlıklı ve temiz suya erişim imkanı sunan su arıtma cihazları günümüzde büyük önem taşıyor. Sundukları temiz ve lezzetli su sayesinde kendiniz ve yakınlarınız için sorunsuz su temini sağlayabilirsiniz. Ancak bu cihazların çeşitleri ve özellikleri farklılık taşıdığı için tercih etmeden önce bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. 

<b>Arıtma Türüne Karar Vermek</b>
Su arıtma cihazı almak istiyorsanız öncelikle bu cihazların farklı arıtma yöntemlerine sahip olduğunu bilmelisiniz. Su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gerekenler için ilk nokta arıtmanın nasıl olacağına karar vermektir. Cihazların arıtma sistemleri şu şekildedir:
•    Ters Osmoz Arıtma: Ters ozmoz teknolojisi, <a href="https://www.eniyisuaritmacihazi.com.tr/" title="en iyi su arıtma cihazı">en iyi su arıtma cihazı</a> olarak tabir edilen cihazlarda genellikle bulunan bir özelliktir. Kaynaktan gelen suyun özel filtre ile bakteri, virüs, ağır metal ve diğer zararlı bileşenlerinden arıtılmasına denilir. Bu yöntem için su molekülleri filtredeki gözeneklerden geçer ve zararlı bileşenler filtrede tutulur. Özellikle ev tipi arıtma sistemlerinde sıklıkla kullanılır.
•    Aktif Karbon Filtreleme: Karbon parçacıkları suyun ağır metallerden ve zararlı bileşenlerden ayrıştırılması için kullanılır. Bu sistemde kullanılan aktif karbon suyu filtreler. Genellikle ise ön filtreleme aşamasında tercih edilir. 
•    UV Filtreleme: Suyun ultraviyole ışınlarına maruz kalarak zararlı bileşenlerden ayrılmasını sağlar. Suya herhangi bir kimyasal madde teması olmadan arındırılması hedeflenir.
•    Ozonasyon: Ozon gazıyla suyun işleme alınarak bileşenlerinden ayrılmasını sağlar. Bu sistem özellikle sınai sistemlerde sık kullanılır.
Bu noktada filtre sistemi kullanılan suyun mevcut kirine, ağır metaller içermesine ve kullanım amacına göre değişebilir. Ayrıca bu filtreler bir arada kullanılarak kombinasyon da yapılabilir. Doğru sonuçlar almak için cihaz alımı öncesinde su analizinin yapılması yararlı olacaktır.

Mavi Tur, Tekne Kiralama, Yat Kiralama ve Gulet Kiralama Mavi Tur, Tekne Kiralama, Yat Kiralama ve Gulet Kiralama

</b>Cihazın Arıtma Kapasitesi</b>
Bir diğer su arıtma cihazı alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda önemli nokta arıtma kapasitesidir. Bu kapasite arıtılan suyu ifade etmektedir. Kapasite ne kadar yüksek olursa günlük su ihtiyacının da cihaz tarafından o kadar karşılanması mümkündür. 
Cihazın arıtma kapasitesini kararlaştırmak için ise şu noktalara dikkat edilmeli:
•    Günlük su tüketimi: Her hane için ortalama günlük su tüketimi söz konusudur. Bunun için bireylerin günlük ortalama ne kadar su tükettiği göz önünde tutulur. 
•    Kişi başına düşen su tüketimi: Toplam kişi sayısının yanında kişi başına ne kadar su tüketimi düştüğü hesaplanmalıdır. Ortalama olarak bir yetişkin günlük 2 litre su tüketir. 
•    Arıtma hızı: Cihazın ihtiyaç duyulan suyu ne kadar sürede arıtabileceğini hesaplamak su ihtiyacının özellikle acil durumlarda karşılanmasının gerektiği hallerde önemlidir. 
•    Bunun için de arıtma cihazının kapasitesi ve arıtma hızı göz önünde tutulur. Evler için cihazlar günlük olarak ortalama 50 – 100 litre su sağlayabilir. Büyük yapıdaki cihazlar ise 100 – 500 litre günlük su temin edebilirler. 
Su arıtma cihazları lezzetli, sağlıklı ve ekonomik yapıları ile hem ev hem de işyerlerinde su ihtiyacınızı sorunsuz şekilde karşılayabilirler. Seçim yaparken ise cihazın tasarımı, görünümü vb. özelliklerinin dışında özellikle çalışma hızı, kapasitesi, ihtiyacınızı karşılayıp karşılamaması ve filtre kısmına dikkat etmelisiniz. Bu sayede sorunsuz çalışacak su arıtma cihazına karar verebilirsiniz. 

Kaynak: <a href="https://www.eniyisuaritmacihazi.com.tr/" title="www.eniyisuaritmacihazi.com.tr">www.eniyisuaritmacihazi.com.tr</a>

Editör: Mustafa YILDIRIM