Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), Seyitgazi İlçesi Yapıldak Mahallesi’nin uzun yıllar su ihtiyacının giderilmesinde kullanılan içme ve kullanma suyu deposunu yenileyerek mahallenin hizmetine sundu.

30 yıl önce yapımı tamamlanan ve uzun yıllar mahallenin su ihtiyacının karşılanmasında kullanılan İl Özel İdaresi zamanında yapılan su deposu, köylerin mahalle statüsüne dönüşmesinin ardından ESKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilmişti.

Yapıldak Mahallesi’nde ESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmayla yeni açılan sondaj kuyusu sonrası kullanılmayan eski su deposu muhtardan gelen başvuru ile yenilendi ve mahallenin hizmetine sunuldu.

Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren Muhtar İsmet Yücel, “ESKİ Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız başvuru sonrası eski durumda olan depomuz yenilendi. Şuan mahallemize hem cazibeli kaynaktan hem de yeni açılan sondaj kuyusundan su verilmekte, inşallah artık su problemi yaşamayacağız. Desteklerinden dolayı başta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanımıza ve emeği geçen ESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerine mahalle halkım adına çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM