DSP Parti Meclis üyesi Dilara Tambova yaptığı açıklamada genel başkanı Önder Aksakal'a tepki gösterdi. Tambova, "Ülkemiz! Çok tarihi bir seçim süreci içindeyken; Demokratik Sol Parti de kuruluşundan bu yana, en büyük savrulmayı, ilkesizliği ve boşluğu yaşamaktadır. Bugün! Genel Başkan sıfatıyla partiyi “temsil” eden Sn Önder Aksakal, kendi hayat çizgisini ve siyasetten beklentisini, DSP’nin varlığı üzerinden kurgulamış ve kendisine yaratmış olduğu menfi siyaset dönemini de yersiz ve nezaketsiz bir üslupla sürdürmektedir. Ayrıca! Yaptığı tüm talihsiz eylemler ve söylemler için Sn Bülent Ecevit’i referans göstermesi de tam bir akıl tutulmasıdır; zira Ecevit asla! Entellektüel ve nezaket dışı söylemler dile getirmeyeceği gibi tarihsel bilginin ve gerçekliğin dışına da çıkmamıştır.

Sn Aksakal’ın, dün basına yansıyan açıklamalarında, Sn Kılıçdaroğlu hakkında sarf ettiği sözler; Ecevit’in nazik ve seviyeli üslubuyla bağdaşmayacağı gibi ispata muhtaç ifadelerdir. CHP’yi ve Millet İttifakını, alenen; terörle özdeşleştiren ve Sn Kılıçdaroğlu’nu, Seyyid Rıza ile bir tutan açıklamalar; CB’na, ne derece itaat edeceğine dönük, bağlılık içeren mesajlar kabilinden ifadelerdir. Ayrıca! Bir siyasetçi, başka bir siyasetçiyi; eşinin yapmış olduğu açıklamalar üzerinden değil sadece bireysel ifadeleri doğrultusunda eleştirmelidir; zira siyaseten de muadili, kişinin bizatihi kendisidir. Bütün bu ithamları! Öncelikle Sn Erdoğan’la paylaşıp, Millet İttifakının; terörle iltisaklı olduğuna dair elindeki bilgi ve belgeleri, devletin başı olarak Sn CB’na sunması ve iktidarın da gereğini yapması, en makul olanıdır; zira bu iddiaların doğruluğunu teyid edecek bilgi, iktidarın yetkili kurullarında mevcuttur ve onların sorumluluğundadır.

Bugün! Millet İttifakının, ABD tarafından desteklendiğini iddia edip, Ak Partiyi ise milli ilan etme gayretini sarf etmeden önce! Genel Başkanı olduğu partiyi ve her zora düştüğünde, kendisine kalkan olarak kullandığı Bülent Ecevit’i, zamanında; ABD ile bir olup, Ak Partinin iktidardan uzaklaştırdığını bilmiyor ya da hatırlamak istemiyor olsa gerek; zira şimdiden Ak Partinin sözcüsü gibi hitap etmekte ve savunuculuğunu yapmaktadır.

Bilinmelidir ki! Sn Aksakal’ın açıklamaları sadece kendisini bağlamaktadır; çünkü Ecevit terbiyesi ve dürüstlüğü ile siyaset yapan ve DSP ahlakını benimseyen hiç kimsenin, böylesi etik ve nezaket dışı söylemlerde bulunması beklenemez. Tüm eleştiriler, hukuk ve demokrasi içinde kalarak yapılır ve ispata muhtaç açıklamaların, hukuki açıdan da sakıncalı olacağı bilinciyle hareket edilir.

Bugün! İçinde bulunduğumuz bu süreç DSP kimliği, ideolojisi ve kültürüyle asla bağdaşmayan; belli, bir kaç kişinin ikbal beklentisi ve cesaret yoksunluğu nedeniyle yaşanan; geçici ve asla hatırlamak istemediğimiz bir süreçtir."

Editör: Mustafa YILDIRIM