Bugün oynanan Kırşehir maçından sonra bu açıklamayı yapma gereği duymuş bulunmaktayız.

Eskişehirspor 2023/2024 sezonuna şampiyonluk hedefiyle başlamış, bütün planlarını ve hamlelerini bu doğrultuda yapmıştır. Bu hedef mevcut kadro kalitesinden de bellidir.

ANCAK..

Sahada Oynanan futbola baktığımız zaman sahada "şampiyon takım var" algısı maalesef oluşamamaktadır. Antremanlarda bir sıkıntı gözükmemesine rağmen iş sahaya geldiğinde "Dağınık Takım" görüntüsünden uzaklaşamamaktayız.

Tabiki önemli olan 3 puan olsa da, önümüzdeki 7 maçlık seride oynayacağımız rakiplerimizin hepsi muhtemel şampiyonluk yolunda mücadele edeceğimiz takımlar olacak ve oynanan bu oyun taraftarımızı endişeye sürüklemektedir. Şampiyon kadrodan beklentimiz daha yüksek olduğundan dolayı gelecek maçlar için endişemiz artarak devam etmektedir. Berabere kalınan Kaynaşlı maçından sonra benzer söylemlerimizin göz ardı edildiğini oynanan futbolla görüyoruz. Hava şartları, saha zemini vb bahaneler arkasına sığınmadan şampiyon gibi oynamak bizlerin beklentisidir.

Eskişehirspor ligi 3. sırada bitirdi Eskişehirspor ligi 3. sırada bitirdi

Gerek mevcut kadromuzun takım kalitesi, gerek yönetimimizin özverili çalışmaları ve en önemlisi taraftarlar olarak bizlerin her şartlarda armamızı desteklememiz bu ligin çok üzerinde bir camia olduğumuz gerçeğiyle birleşerek şampiyon gibi hareket etmemizi gerektiriyor ancak oynanan futbol bizlere şampiyon gibi gelmiyor.

Bu endişelerimiz camiamızın yarınları sezon sonunu net bir şekilde göremediğimiz içindir. Bu sene şampiyonluk harici bir şansımız olmadığından dolayı tedirginliğimiz artmaktadır.

Biz taraftarların ne kaybedecek sezonu ne kaybedilecek puanlara tahammülü ne de "ne yaptığını bilmeyen" Futbola eyvallahı yoktur. Verilen mücadelenin farkındayız ancak takımda nasıl bir oyun olduğunu haftalardır kimse çözemedi.

Unutulmamalı ki bu camia belki de son kurşununu sıkmış ve şampiyonluğu hedef almıştır. Yorgun kurşunun hesabını hiç kimse veremez bu bedeli hiç kimse ödeyemez. Bir şekilde üç puan alındıyı değil "sahada Eskişehirspor var" dedirten oyunu görmek istiyoruz.

Yönetimimizin bu konu hakkında gerekenleri teknik heyetimize ve oyuncularımıza hissettireceğine olan inancımız tamdır. Endişelerimize son verilmesini bu hafta Alaplı maçıyla birlikte herkesin kendisine çeki düzen vermiş şekliyle şampiyon takımı sahada görmek istiyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM