Komar, “26 Eylül itibariyle UKOME kararıyla trafiğe kapatılan Tarihi Odunpazarı Bölgesinde bulunan, en işlek yollardan biri olan Kemal Zeytinoğlu caddesinin trafiğe kapatılması ile ilgili yol üzerinde bulunan Esnaf arkadaşlarla yaptığımız istişareler sonucunda işlerin yarı yarıya düştüğünü ve böyle giderse kepenk kapatacak arkadaşların olduğunu dile getirdiler. Bu kararın hiç bir dayanağı yoktur. Bu alınan kararla Tarihi Odunpazarı Bölgesine büyük bir hançer vurulmuş olmaktadır.

Burada bulunan Esnaf hemşerilerimiz genellikle senelerdir aynı işi yapan küçük esnaf arkadaşlardır. Trafik olmadığı sürece buraya rağbetin azalacağını, Eskişehir de bulunan diğer yaya caddeleri ile kıyaslama yapılmasının yanlış olduğunu dile getirdiler. Genellikle yiyecek, içecek ve gıda üzerine ticaret yapan esnaf arkadaşlarımızın yolu trafiğe komple kapatmak yerine bazı görüşleride var, bunlar;

Trafiğin tek yön olarak devam etmesi

Kapatmanın sadece hafta sonları veya günün belirli saatlerde olması,

Trafiğe açık günlerde Yol boyunca park edilmemesi

Öğrenci kardeşlerimiz düşünülerek minibüs güzergahının aynı kalması

Esnaf kardeşlerimiz bu şekilde isteklerini de dile getirdiler.

Bizde kendilerine bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve sıkıntılarının giderilmesi için gerekli yerlerle irtibata geçileceğini bildirdik.

Alınan bu kararı Büyükşehir Meclis Üyemiz vasıtasıyla meclise taşıyarak, biran evvel tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM