Genç yıldıza milli takım daveti Genç yıldıza milli takım daveti

Türkiye, ekonomik istikrar ve kalkınma yolunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından bugün duyurulan kamuda tasarruf paketi, ülkenin kaynaklarını daha verimli bir şekilde kullanarak etkin projelerin hayata geçirilmesini hedefliyor1. İşte bu tasarruf planının ana hatları:

Bina ve Araç Kiralamaları: Kamu kurumlarının bina ve araç kiralamaları, gerçek ihtiyaçlara göre tespit edilecek. Zorunlu olmadıkça kiralama yapılmayacak.
Personel İhtiyacı: Kamuda herhangi bir alanda oluşabilecek personel ihtiyacı, öncelikle diğer kurumlardaki fazla personelle giderilecek.
Taşıtlar, Binalar, Haberleşme Giderleri, Eğitimler ve Yurt Dışı Seyahatler: Bu alanlarda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atılacak.
Mal ve Hizmet Fiyatları: Yeni vergi artışları düşünülmemesi, mal ve hizmetlere gelebilecek fiyat artışının önüne geçecek ve enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacak.
Bu tasarruf önlemleri, 2024 için öngörülen 2 trilyon 652 milyar liralık bütçe açığının yaklaşık yüzde 4’ünü karşılayacak ve ekonomik istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacak2. Bu adımlar, kaynakların daha etkin kullanılmasını ve ülkenin kalkınmasını destekleyecektir.

Editör: Mustafa YILDIRIM