Diş hekimlerinin olumsuz olarak etkilendiği 8 talebin yerine getirilmesi için TBMM'deki siyasi partilerin grup başkan ve yardımcılarıyla beraber bireysel olarak da milletvekillerine ilettiklerini dile getirdi. 

Taleplerimizi TBMM’ye ilettik

Eskişehir Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu adına konuşan Oda Başkanı Cenk Ataç, “Türk Diş hekimleri Birliği ve Diş hekimleri Odaları olarak meslektaşlarımızın olumsuz olarak etkilendiği 8 adet talebimizi ivedilikle yerine getirilmesi için gerek TBMM başkan vekiline, TBMM'deki siyasi partilerin grup başkan ve yardımcılarına gerekse bireysel olarak milletvekillerine ilettik. Bu haklı taleplerimizin takipçisi olacağız.” açıklamasında bulundu.  

Vatandaş dişsiz, diş hekimleri işsiz

Diş hekimlerinden başkan Ünlüce’ye hayırlı olsun ziyareti Diş hekimlerinden başkan Ünlüce’ye hayırlı olsun ziyareti

8 adat talepleri olduğunu söyleyen Ataç, bu talepleri şu şekilde ifade etti, “Meslek dışı kişiler; Ağız ve Diş sağlığı kuruluşlarına ortak olmamalıdır. Vatandaş dişsiz, Diş hekimleri işsiz, yeni diş hekimliği Fakültesi açılmamalıdır. SSK ve Bağ-kurdan emekli olan diş hekimlerine de ilave ödeme verilmelidir. Diş hekiminin yanında başka bir diş hekimi de çalışabilmelidir. Diş hekimleri daha fazla sayıda ve daha yaygın şekilde kamuda istihdam edilmelidir. Muayenehane açılışında, hizmetin nitelikli sunumu ile ilgisi olmayan şartların yerine getirilmesi istenmemelidir. Diş hekimlerine yeşil pasaport verilmelidir. Taşeron diş hekimliği kabul edilemez!” 

Ataç, Diş Hekimleri Günü ve Ağız Diş Sağlığı Haftasını boyunca odada sürecek etkinliklere herkesi beklediğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM