Ayaz, “ Sendikamızla Tepebaşı Belediyesi şirketi Tepebaşı AŞ'e arasında devam eden yaklaşık 1600 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanmıştır. Bu süreçte emekten yana tavrıyla gerçek sosyal demokrat belediyecilik anlayışını ortaya koyan Değerli Belediye Başkanımız Sayın Dt.Ahmet ATAÇ'a ve başta Başkan Yardımcısı Sayın Fikriye Güven Zaptiye'ye Değerli Başkan Yardımcılarına , Değerli Şirket müdürü Rıdvan Dedeoğlu'na ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederiz.

Sözleşmemiz Bütün işçilerimize hayırlı olsun!

Şehrimizde açısından ilk kez kazanılan haklarla örnek bir toplu iş sözleşmesi olmuştur ve belediye şirket işçisi için yeni kazanımlar elde edilmiştir. Taslağımızın temel maddelerinin büyük bölümünde ilerleme olmuş, üyelerimizi görüşleri doğrultusunda sendika kurulları tarafından kabul edilmiştir.

+Artık bundan sonraki süreç içinde Tepebaşı Belediye Şirket işçisi asgari ücret almayacak ve hep üstünde kalacaktır.

+Artık işçiler enflasyon altında ezilmeyeceklerdir.

+İşçinin Kıdemi işe ilk giriş tarihine göre uygulanacaktır.

+İşçinin aldığı sosyal yan ödemelerin tamamı net ücret üzerinde ödenecek vergi yükü altında işçiler ezilmeyecektir.

+Asgari ücret düzeyine gelen meslek grupları hak ettiler noktalara daha fazla yaklaşmıştır.

+Bütün ücretlerimiz ve sosyal haklarımız mücadelemizle yükseltilmiştir.

+İşyeri değişikliği sınırlanmış , mevsimlik işçilerimizin sorunlarının çözümü konusunda gereli sözler belediyemizde alınmıştır.

+İş güvencesi maddemiz Eskişehir'e örnek olacak şekilde devam etmiştir.

 Bu Onurlu Mücadelede bizlerle hep birlikte olan bütün işçilerimize, değerli temsilci ve yöneticilerimize teşekkür ederiz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM