Bir kişiyi engellerseniz, gönderilerini veya videolarını asla görmezsiniz. Kullanıcı adlarını aratsanız bile çıkmıyorlar. Ancak TikTok'ta bir kişinin engellemesini, onu engellediğiniz şekilde kaldıramazsınız. Bu yazıda, TikTok engel kaldırma işlemini tartışacağız.

Tiktok'ta Birini Nasıl Engellerim?

Bir kişinin içeriğini beğenmediyseniz, onu engelleyebilirsiniz. Bu sayede gönderilerini veya videolarını görmeyeceksiniz. Tiktok, o kişiyi engellerseniz, o kişinin içeriğini görmenize izin vermez. Bu nedenle, içeriklerinden rahatsız olmaktansa birini engellemek daha iyidir. Tiktok'ta bir kişiyi nasıl engelleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

1.       TikTok'ta engellemek istediğiniz kişiyi arayın. Kullanıcı adlarını bir videoda veya yayında bulabilir veya uygulamada kullanıcı adlarını aramayı kullanabilirsiniz.

2.       Profiline ulaştığınızda, profillerinin sağ üst köşesindeki üç noktaya veya üç çizgiye dokunun.

3.       Açılır menüden Engelle'yi seçin. Kararınızı onaylamanızı isteyen bir açılır pencere gelecek.

4.       Tüm içerikleri size görünmez. Bu kişi de sizin tarafınızdan takipten çıkar.

TikTok'ta Şu Adımları İzleyerek Birinin Engelini Kaldırabilirsiniz

Daha önce engellediğiniz kullanıcının engellini kaldırma işlemi, bunu yapmaya karar verdiğinizde kolaydır.

1. Bir kullanıcının engellemesini kaldırmak için profiline gidin.

2. Paylaşım menüsünü açmak için sağ üst köşedeki üç noktayı seçin.

3. Alt simge grubundan 'Engellemeyi kaldır' seçeneğini seçtikten sonra kullanıcının engellemesini kaldırabilmek için ekrandaki talimatları izleyin.

Bu işlem yapıldıktan sonra o kişinin içeriğini tekrar görebilirsiniz ve o hesap daha önce olduğu gibi sizinle etkileşime geçecektir. Engelleme özelliği ile kullanıcılar çeşitli sebeplerden uygulama ile ilgili deneyimlerini geliştirebilir.

Biri Sizi Engellerse Ne Anlama Gelir?

1. Aşağıdaki listeye tıklayarak TikTok'taki arama simgesine kişinin kullanıcı adını girin. Kullanıcı adınızı bulamamanız durumunda engellenmiş olabilirsiniz.

2. Alternatif olarak, kullanıcıyı arayabilmek için TikTok'un Keşfet özelliğini kullanabilirsiniz. Sadece kullanıcı adını girin ve "Ara" yı tıklayınız. Eğer kullanıcı adınızı bulamıyorsanız, büyük olasılıkla engellenmişsinizdir.

3. Aradığınız kullanıcı adı herhangi bir etiket veya adınızın geçtiği herhangi bir etiket bulamazsanız da engellenmişsinizdir.

TikTok hakkında daha fazla bilgi için https://www.andronova.net/ linkine tıklayabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM