TKP Merkez Komite Üyesi Berkay Kemal Önoğlu, milletvekili adaylarını şöyle açıkladı: “Emekli işçi Celal Öngel, öğrenci Taylan Ferhat Adıgüzel, Kurye Mustafa Yazgan, Esnaf Berkan Kaplan ve emekli işçi Dursun Alkan partimizden milletvekili adayı oldu, bugün de 1 kadın adayımızın başvurusu olacak.”

"1 oy Erdoğan gitsin diye 1 oy TKP’ye" diyerek seçime gittiklerini ifade eden Önoğlu, “Erdoğan ülkedeki 20 yıllık karanlığın sembolü haline geldi. Emekten yana bir politikanın güçlenmesi gerekiyor ve aynı zamanda bir laiklik sorunu var, tüm bu temel meseleler nedeniyle memlekette herkes bunalmış durumda” diye konuştu. Önoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarafı olduğumuz politikanın güçlenmesi için laiklikten yana egemen ve bağımsız bir Türkiye devleti ve planlı bir ekonomi gerekiyor diyoruz. Bu sebeple 81 ilde adaylarımızı açıklamaya başladık, emekçi karakterli yerel kuvvetli adaylarla seçime giriyoruz."

ÖĞRENCİ KENTİNDE ÖĞRENCİ ADAY

TKP Eskişehir Milletvekili Adayı Emekli işçi Celal Öngel, “Piyasacılık denen mekanizma insanın insanı sömürmesine dayanıyor, emeğin, doğanın, her şeyin talan edildiği bir ortamda yaşamak istemiyorum.Erdemli ve paylaşımcı insanlarla yaşamak istiyorum, çevreyle ilgili çalışmaların artması için adayım.” dedi. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Taylan Ferhat Adıgüzel, ise, “Öğrenci kenti Eskişehir’de bir öğrencinin milletvekili adayı olması çok değerli, bugün ben ve binlerce sıra arkadaşım okurken çalışmak zorunda kalıyor, ancak kimse bunu sorun haline getirmiyor, meşru görülüyor. Çünkü bu; mevcut düzende normalleştirilmiş bir durum ama biz öğrencilerin okurken yalnızca okumasını istiyoruz, ben de bu nedenle sıra arkadaşlarımın yanında, onların kaygılarını taşıyarak, onlara ulaşmaya çalışacağım." ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN BİRİ: ÖĞRENCİ İŞÇİLER

16 yaşından bu yana moto-kuryelik yapan Mustafa Yazgan, "Benim gibi emekçi arkadaşlarım için aday oldum, şu anda kendi çalışma alanımızda pek çok sorunla karşılaşıyoruz bunların çözümü için çalışacağız." şeklinde konuştu. Hem üniversite öğrencisi hem de kafe emekçisi olan Berkan Kaplan, ise şunları söyledi: "İnsanların ismini bile hatırlamadığı milletvekillerini seçiyoruz. Eskişehir’de gündeme gelmeyen çok önemli bir problem var o da öğrenci işçi problemi. Ancak hiç gündeme gelmiyor, hiç bir milletvekilinin bağlarda gezip burada kimler çalışıyor sigortaları var mı diye sorduğunu görmedim, okuması gereken binlerce öğrencinin fahiş kiraları karşılamak için çalışması gerekiyor, bunun gibi pek sorunu gündeme getirmek için adayım." son olarak söz alan emekli işçi Dursun Alkan, "Benim iki çocuğum var ve gençlerin sorunlarını çok iyi biliyorum, onların geleceği için laik demkratik ve bağımsız bir Türkiye hayalimizi gerçekleştirmek için aday oldum." diye konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM