TOKİ Mağdurları Derneği Başkanı Serhan Alağaç, yaptığı açıklamada; hükümete seslenerek , “Hizmet yoksa oy da yok.” dedi. KDV’nin taksitlere bölünmesinin lütuf olmadığını ifade eden Alağaç, hakkımız olan yüzde 1 KDV’nin iptal edilmesini kabul etmiyoruz.” diye konuştu. KDV alanının proje bazında değil tüm sosyal konutlar bazında indirilmesini istediklerini ifade eden Alağaç 0.49 vade farkıyla 240 ay taksit hakkımız da elimizden alınamaz, görüşmeleri sonucunda haklarımızı alamazsak dernek olarak haklarımız için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başlıca insan haklarından olan barınma hakkımız elimizden alınamaz. Haklarımızı alana kadar meydanlardan ayrılmayacağız.

HATİPOĞLU GELECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ…

İstanbul, İzmir, Ankara, Kütahya, Kayseri,  Bursa, Yalova, Kırklareli şehirlerinde de mağdurların olduğunu aktaran Neslihan Alağaç Aras ise, her geçen gün TOKİ mağdurlarının sayısının çoğaldığını ve Eskişehir’de bu sayının 3500 olduğunu söyledi. 2019 yılından bu yana yaşanan sorunların çözülemediğini ifade eden Aras, “Bu konuyla ilgili çok görüşmeler yaptık, ilk önce Nebi Hatipoğlu ile görüşmüştük, mecliste görüşmeler yaptık ancak hala edinilmiş bir sonuç yok. Bugün Hatipoğlu’nun geleceği söylenmişti ancak gelmedi, dileriz gelir ve karşılıklı olarak kendisine dertlerimizi anlatabiliriz.”

Odunpazarı Belediyesi'nden 19 Mayıs Spor Şenliği Odunpazarı Belediyesi'nden 19 Mayıs Spor Şenliği

Diğer illerle de toplantı yaptıklarını sözlerine ekleyen Aras, “En yakın zamanda diğer illerde de dernek kurulacak. Meclisteki görüşmelerimiz sürecek.” şeklinde konuştu.

Editör: şenay Yıldırım