Selma Güder, “TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi olarak 11. Olağan Genel Kurulumuzun ve seçimimizin yapılmasına sayılı günler kaldı.

Dış çekimde bu detaya dikkat! Dış çekimde bu detaya dikkat!

Eskişehir şubemiz adına;  temsilcilik ile başlayan kuruluşundan itibaren, bugüne gelene dek geçen zamanların ne kadar anlamlı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, Yönetim Kurulu’muzu oluştururken; genç, dinamik, tecrübeli, akademik ve geçmiş süreci yaşamış meslektaşlarımızın aramızda olmasına özen gösterdik.

Cumhuriyetimizin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında, bilimsel ve teknik doğruları, tarafsızca kamuoyu ile paylaşmaya,  her türlü siyasi anlayışın üzerinde onurlu, kararlı duruş ve bakış açısıyla çalışacağımıza söz veriyoruz.

Güvenilir Yönetim Kurulumuz ile Güven Veren Yönetime Diyoruz!

 

Önceliğimiz TARIM, Önceliğimiz Mesleğimiz, Önceliğimiz Meslektaşlarımız!

Tarım ortak paydasında; kendisine, çevresindeki insanlara saygılı, liyakat sahibi, hırsları ve siyasi beklentileri olmayan, hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet edecek, her biri konularında uzman “Bağımsız Mühendisler” adı altında Mavi liste ile 10 Aralık tarihinde şubemizde gerçekleştirilecek seçimlerde Yönetim Kurulu’na adayız.

85 milyonu geçen ülkemiz insanlarının günlük yaşamını derinlemesine etkileyen günleri yaşıyorken, meslektaşlarımızın karşılaştığı sorunların çalıştıkları sektör ve kuruluşlar özelinde belirlenmesi; bu sorunlara etkin ve hedef odaklı çözüm önerilerinin ortaya konularak üst kurullarımıza önergeler verilmesi yoluyla ve komisyonlarda güçlü bir şekilde yer alınarak, duyurulması ve çözülmesi için çalışacağız. Meslektaşlarımızın ekonomik sıkıntılarının görmezden gelinmemesi, mühendis onuruna yakışır yaşam ile geçimini sürdürebilmesi ve iş güvencesi önceliğiyle sesimizi duyurmak adına üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız.

Kamuda, özel sektörde, Birlik ve Kooperatiflerde, çiftliklerde, ilaç bayilerinde, Fakültelerde, Belediyelerde ve pek çok alanda, kış-yaz demeden alın teriyle emek veren meslektaşlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve haklarını almaları için mücadele edeceğiz.

“Tarım bir ülkenin milli güvenlik meselesidir.”

Ziraat Mühendisleri olarak; çiftçilerimizin bitkisel ve hayvansal tarım ürünlerini üretebilme olanaklarını güçlendirmek, yerli ve yeterli üretime geçmek, tüketicilerimizin de bu gıdalara uygun fiyatlar ile kesintisiz ulaşımını sağlamak zorundayız. Gıda krizi riskinden kurtulabilmek için üretim ekonomisini, sermayenin öncelikleri yerine kamusal çıkarları, gündelik politikalar yerine planlı kalkınmayı hayata geçirmeliyiz.

“Topraklarımızı sözde değil, fiilen korumalıyız.”

5 Aralık Dünya toprak günü vesilesiyle; Âşık Veysel’in deyişiyle sadık yârimizin hor kullanılmaması adına Ziraat Mühendisleri olarak hepimiz çaba harcamalıyız.

Bağımsız Mühendisler adına; tüm meslektaşlarımızı 9 Aralık Cumartesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacak Genel Kurul’umuza, şube üyesi meslektaşlarımızı ise; 10 Aralık Pazar günü saat 9.00-17.00 arasında şubemizde olacak seçimde oy kullanmaya davet ediyoruz. “

Editör: Mustafa YILDIRIM