Daha önce anneannesi ile Fizyomer'e gelerek tedavi alan Emirkhan, tedavilerden aldığı olumlu dönüşler sonrasında bu yıl da merkeze gelerek rehabilitasyon sürecine devam etti. Kırgızistan'da bulunduğu süre boyunca fizik tedavi uygulamalarını merkezin fizyoterapistleri ile uzaktan devam ettiren Emirkhan  bu defa dedesi ile birlikte tedavi için Fizyomer'e geldi.

YAZ AYLARINDA YENİDEN GELECEĞİZ

Torununun tedavisine ilişkin gelişmeleri paylaşan dede Bazan Kypchakbaev, "1 aydır buradayız, çok farklı tedaviler aldık, her şey için minnettarız, çok güzel gelişmelerle geri döneceğiz." dedi. Torunu Emirkhan'ın doğuştan Serebral Palsi hastası olduğunu anlatan dede Kypchakbaev,  "Torunum 4 yaşında ilk adımını attı, daha sonra ülkemizde pek çok yerde terapi gördük ancak istediğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Sonra  burayı duyduk ve yetkililerle  iletişime geçtik. Birkaç yıl önce Emirkhan anneannesi ile gelmişti ve çok güzel sonuçlar alarak dönmüştük, bu nedenle yeniden gelmek istedik evde de terapilere uzaktan devam ettik. Yine çok güzel gelişmelerle dönmeyi umuyoruz, yaz aylarında yeniden geleceğiz."

Dikkat eksikliği yetişkinler için de sorun Dikkat eksikliği yetişkinler için de sorun

"DAHA DİK DURMAYA BAŞLADI, DENGESİ GELİŞTİ"

Fizyomer Terapia'da çeşitli tedaviler aldıklarını ifade eden Kypchakbaev, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hidroterapi, fizyoterapi,  sanal gerçeklik rehabilitasyonu, tens tedavisi, elektrik stimulasyon tedavisi gibi rehabilitasyon yöntemleri ile Emirkhan'ın kol ve bacakları güçlendi ve daha dik durmaya başladı, daha iyi denge sağlamaya başladı. Diğer Serebral Palsi hastası çocuklara da tavsiye ederim, çünkü buraya geldiğinizde yalnızca fizik tedavi değil ilgi, alakayı da en üst düzeyde gördük, çok teşekkür ediyoruz."

Serebral Palsi hakkında: Serebral palsi, özellikle bebeklerde hareket etme, denge ve duruş yeteneklerini etkileyen nörolojik bir hastalıktır. Beyin felci ismiyle de bilinen serebral palsi, anormal beyin gelişiminden veya kişinin kaslarını kontrol etme yeteneğini etkileyen beyindeki hasardan kaynaklanabilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM