Kamu emekçileri ve emeklilerin sanal enflasyon rakamları ile her geçen gün daha da yoksullaşarak, sefalete sürüklendiğini ifade eden Eskişehir Eğitim Sen Şube Mali Sekreteri Gamze Genç Alkan Türkiye, “Avrupa'da enflasyonda 1., dünyada 5. sırada iken siyasi iktidar başarı hikayesi ile hayal satmaktadır.” dedi. Son yedi yıldır insanların çift haneli enflasyona mahkum edildiğini belirten Alkan, şunları söyledi: “İnsanlar fiyat pahalılığının altında ezilmeye devam ediyor oluşunun tek gerçekliği vardır; o da TÜİK tir. Biz kamu emekçileri olarak, eğitim ve bilim emekçileri olarak yoksulluğa mahkum edildik. Gerçek olan budur. Her zam öncesinde TÜİK’ in gerçek dışı rakamları ile emeğimiz çalınmaktadır.”

ENFLASYON FARKI ZAM DEĞİLDİR!

CHP il yönetiminden başkan Ataç’a ziyaret CHP il yönetiminden başkan Ataç’a ziyaret

Bütün kamu emekçilerine ve sendikalara çağrıda bulunan Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamu emekçilerine zam vermeden, iğneden ipliğe her şeye yüzde 100 zam geldiği ülkemizde, enflasyon farkı her ay ödenmeli, vergi dilimi yüzde 15'e sabitlenmelidir.

Bu temelde kamu emekçileri ve emeklilere gelecek olan toplam yüzde 49.25'lik ücret artışının enflasyon ile eksilen ücretlerin sadece bir kısmını karşıladığının altını çiziyor, ENAG'ın da açıkladığı gibi sadece Aralık ayı enflasyonunun yüzde 4,12 olarak gerçekleştiği bir ülkede yoksulluk sınırının 50 bin TL'nin üzerinde olduğunu kamuoyu ile paylaşıyor, emeğin haklarını, ranta, sermayeye peşkeş çeken iktidarın emek düşmanı politikalarını değiştirecek gücün kamu emekçileri, emekliler, işçiler ve yoksul halkın olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.”

Editör: şenay Yıldırım