Simay Ada Kart,  “Güneye gitmeleri yönünde tehdit ettikleri Gazzelileri yollarda katlediyorlar. Hastaneleri basarak tıbbi müdahaleyi engelliyorlar ve hastaları infaz ediyorlar. Saymakla bitiremeyeceğimiz savaş suçu niteliğindeki saldırılarını sınırsızca sürdürüyorlar. Tüm bu yaşananalar dünyanın gözü önünde hayata geçiriliyor. BM ve diğer uluslararası kuruluşlar ise göstermelik açıklamalar yapmanın ötesine geçmiyorlar.” açıklamasında bulundu.

Türkiye İsrail’e ihraca devam ediyor


Türkiye’nin İsrail’e temel girdileri ihraç etmeye devam ettiğini ifade eden Kart, “Türkiye limanlarından, hava alanlarından İsrail’e her gün yeni sevkiyatlar gerçekleştiriliyor. Petrol, çimento, demir-çelik, kimyasal maddeler, İsrail ordusu için sebze-meyve vb. Türkiye’den İsrail’e yapılan sevkiyatın temel girdilerini oluşturuyor. AKP yöneticisi, ittifak ortağı ve yandaşı olan, devlet teşvikleri alan şirketler İsrail’le ticari ilişkilerde ön sıralarda yer alıyorlar. Türkiye limanlarından taşınan petrol İsrail’in sanayi alt yapısının, savaş makinalarının düzenli olarak işlemesini sağlıyor. Filistin halkının başına uçak, tank vb. ile yağdırılan bombalar bu sayede atılıyor. Demir-çelik ise İsrail savaş sanayinin temel girdisini oluşturuyor. Gazze’ye uygulanan yoğun ambargo ve kuşatma nedeniyle Gazzeliler temel ihtiyaçlara dahi ulaşamazken İsrail ordusu için sebze, meyve, gıda Türkiye’den gönderiliyor.” dedi. 

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

Sevkiyatlar bir an önce durmalı

Türk sermaye çevrelerinin İsrail’le kurdukları ilişkilerle Filistin halkının katliamına doğrudan ortak olduklarını söyleyen Kart, İsrail ile tüm ilişkilerin kesilmesi gerektiğini vurguladı. Kart, “Kürsülerde İsrail’i terörist olarak nitelendiren AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’le askeri, siyasi, ticari, diplomatik ilişkileri olduğu gibi sürdürüyor. Bu gerçeklerin üzerini örtmek içinse şov yapıyorlar. Filistin davasına ve halkına gerçek ve samimi destek vermenin tek yolu İsrail’le tüm ilişkileri kesmekten geçiyor. Siyonist savaş makinasının temel girdisi olan petrol, demir-çelik ürünlerini başta olmak üzere Türkiye’den yapılan tüm sevkiyatlar bir an önce durdurulmalıdır.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM