Gazzeli anneler için SUSMUYORUZ! Gazzeli anneler için SUSMUYORUZ!

Demokrat Parti İl binasında gerçekleşen açıklamasında iktidarı eleştiren Altıntaş, ülkenin bütün kaynaklarının tüketilerek elde hiçbir şey bırakılmadığını ifade etti.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün kurum ve kurallarıyla beraber çökmüş bir vaziyette olduğunu dile getiren Altıntaş, iktidarın bu çöküşü kendisine yakıştıramadığı için itiraf etmekten çekindiğini ifade etti. Altıntaş, “İktidar elindeki sayısal çoğunluğu ve son Anayasa değişikliği ile eline geçirdiği partili cumhurbaşkanı rejiminin yetkisini kullanarak milletin ve devletin aleyhine tecelli etse bile zaman şartlar ekonomi iktidarını alabilesiye sürdürmek ve bu iktidarın verdiği güç ile yeniden önümüzdeki mahalli seçimleri kurtarmak için gayretle çalışıyor. Halbuki bizim inancımıza iktidarlar sınırsız ve sonsuz değildir. Rahmetli Demirel 5 defa gittim, 6 defa geldim derdi. AKP’nin defterinde özellikle 2000 krizinden sonra meydana gelen şartlarda oturduğu iktidar koltuğunu Allah’ın kendisine bir lütfu gibi görerek ülkenin bütün kaynaklarını ve bir çeyrek asırlık zamanını tüketmiş ve elde olan hiçbir şey kalmamıştır.” açıklamasında bulundu. 
Milletin ciddi manada soyulduğunu söyleyen Altıntaş, bu soygunla devletin bütün kurumlarıyla beraber dibe vurduğunu da sözlerine ekledi. 
İktidar insanların yaşam hakkını elinden aldı
Eskişehir’in çiftçi memleketi olduğunu hatırlatan Altıntaş, “2002 senesinde 2 kilo pancar satan çiftçi 1 kilo mazot alırdı. 2023 yılında 21-21 kilo pancar satan 1 kilo mazot alabiliyor. 2002 senesinde bir ton buğday satan çiftçi 33-35 gram arasında altın satın alabilirdi. 2023 senesinde bir ton buğday satan bir çiftçi ancak 3,5 gram altın alabilir hale geldi. Emeklilerin hali ortada. Bütün üzüntüm ve bütün sıkıntım bir insanın hak ettiği bir şeyin politikacının elinde çerez ve malzeme yapılarak sanki ona verilecek maaş politikacının cebinden veriliyormuş gibi tartışılması insan haysiyetine yakışmayacak bir davranıştır. 7 bin 500 liraya artık bu ülkede insanın yaşaması mümkün değildir. İnsanın en büyük hakkı yaşama hakkıdır. Bu iktidar yaptığı icraat ve uygulama ile insanların yaşama hakkını elinden almıştır.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM