Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev bölümü yapıldı Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev bölümü yapıldı



İşçi şartlarının iyileştirilmesine yönelik konuşan Akyazı, “Türkiye’de bu enflasyon sistemi olduğu sürece alınan paranın tamamı yok oluyor. Ülkeyi yönetenler enflasyon canavarına çözüm bulması lazım. Biz ne kadar zam alırsak alalım ülkedeki alım gücü enflasyona oranla yükseldiği için bizim aldığımız paralar yok oluyor. Hep söylenen ama hiç uygulanamayan bu enflasyon tek haneli rakamlara çekilmeli. Sendikaların yaptığı mücadelelerde aldıkları ücretler de verilmeli.” dedi.
Tek çözüm enflasyonu sabitlemek
İşçilerin sözleşme yaparak aldığı yüzde 40,50 civarındaki zammın bir yıl içerisinde enflasyon yüzde 60, 70’lere çıktığında yok olduğunu dile getiren Akyazı, “Alınan zamlardan sonra enflasyon artınca işçi nezdinde sözleşme yapılmamış duruma düşüyor. Ülkede yapılacak en önemli şey enflasyonu sabitlemek, başka çözüm yok şu an.” diyerek hükümete seslendi
Sahte enflasyon oranları belirleniyor
Türkiye’de son dönemlerde sahte enflasyon belirlendiğini dile getiren Akyazı, hedef enflasyona göre asgari ücret rakamlarının konuşulduğunu ancak enflasyon oranlarının hiçbirini sağlıklı görmediğinin altını çizdi. Akyazı, “Bugün Eskişehir’de 1+1 dairelerin kirası 7 bin, 8 bin lira. Marketlere zaten girmeye de gerek yok. Bugün Türkiye’de açıklanan bir kişilik çalışanın açlık maaliyeti 17 bin 800 lira. Ülkeyi yönetenler aç bile olmayın diyorlar. Bu ülkedeki insanlar yoksulluk sınırında. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 44 bin lira civarında.” şeklinde konuştu.  
Asgari ücret 25 bin liranın altında olmamalı
Asgari ücret zammının enflasyon üzerinden yapıldığı taktirde 17 bin lira civarında olmasının öngörüldüğünü ifade eden Akyazı, “17 bin lira bir kişilik yaşama maaliyetine denk geliyor. Bugün gerçekten sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşama ve sağlıklı bir hayat istiyorsak asgari ücret 25 bin liranın altında olmamalı.” açıklamasında bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM