Öldürmek değil, yaşatmak için bütçe ayırın Öldürmek değil, yaşatmak için bütçe ayırın

ÜNLÜCE, AYRINTILI BİLGİ VERDİ
Geçtiğimiz günlerde Çağdaş Gazeteciler Derneği’ni ziyaret eden ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, projesi hazırlanan ve yeni dönemde ihaleye çıkartılması planlanan Spor Köyü ile ilgili bilgiler vermişti. 
5 BİN 250 M2 SPOR ALANI
Eskişehirspor tesislerinin karşısında ve çevre yolunun kenarında bulunan Büyükşehir Belediyesi eski Otobüs garajının bulunduğu alanda yer alan 5 Bin 250 m2’lik araziye, kapalı bir spor tesisi yapılacağını belirten Ünlüce, bu tesislerden 7’den 70’e her yaş kesiminin yararlanabileceği spor alanlarının olacağını söyledi.
İÇİNDE YOK YOK
Spor köyünün detayları ile ilgili bilgi aldığımız Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, şunları söyledi, “5250m2 kapalı alana sahip Spor Köyü projesi çevresinde dış alanlarda çocuk oyun alanları, otoparklar, içerisinde Atletizm (koşu pisti, uzun atlama, yüksek atlama, gülle atma), Badminton, Basketbol, Cimnastik, Dart, Eskrim, Fitness, Futsal, Halk Oyunları, Hemsball, Hentbol, Okçuluk, Masa Tenisi, Pickleball, Pilates, Savunma Sporları, Voleybol antrenman alanları ile birlikte Basketbol, Hentbol ve Voleybol branşlarında nizami müsabaka alanı, Tırmanma Duvarı ve Zeka Sporları Salonu (e-spor, satranç, dama, domino, jenga) bulunmaktadır. 
KENT SPOR TARİHİ MÜZESİ
Ayrıca, spor köyü içerisinde velilerin, vatandaşımızın hoşça vakit geçirebileceği sosyal alanlar, kafeterya ve bir kent spor tarihinin sergileneceği spor müzesi yer alacaktır. 
TEORİK VE UYGULAMAALANLARI
Aynı zamanda binanın asma katında Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığının idari ve çalışma ofisleri, dijital donatılarla donatılmış antrenör çalışma odaları, eğitim – seminer salonları ve tribün planlanmıştır. Şehrin kulüplerine, sporcularına, antrenörlerine, hakem ve gözlemcilerine teorik ve uygulamalı spor eğitimi ihtiyaçlarına da yanıt verebilecektir” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM