VİDEO HABERİN SONUNDA
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye yönelik dikkat çeken bir "teşekkür" çağrısında bulundu.

Albayrak, Eskişehir'deki hayvan barınağı projesi için yapılan yer tahsisi sürecine değinerek, projenin hayata geçmesinde hükümetin ve ilgili bakanlığın kritik rol oynadığını vurguladı.

Bakanlığa Teşekkür Beklentisi: Albayrak, Ayşe Ünlüce'nin barınak açılışında valiliğe teşekkür etmesini "yadırgadığını" belirterek; asıl tahsisin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldığını hatırlattı.
· Proje için yer tahsisi konusunun kendisine iletilmesi üzerine vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini ifade eden Albayrak, AK Parti milletvekilleriyle birlikte konuyu bakanlığa taşıyarak süreci hızlandırdıklarını belirtti.

· Albayrak, yerel yönetimin taleplerine siyasi ayrım gözetmeksizin destek verdiklerini ancak bu emeğin görmezden gelinmemesi gerektiğini savundu.

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen hayvan barınağı projesindeki yer tahsisi tartışmalarına son noktayı koydu. Albayrak, projenin en büyük engelinin yer tahsisi olduğunu ancak bu sorunu bizzat bakanlık nezdinde çözüme kavuşturduklarını ifade etti.

"Tahsis Valiliğin Değil, Bakanlığındır"

Programda yaptığı açıklamalarda Albayrak, "Ayşe Ünlüce bizi ziyaret ettiğinde bu konuyu açtı. Biz de hızla adım attık, milletvekillerimizle istişare ettik ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay aldık. Ancak Sayın Ünlüce’nin açılışta valiliğe teşekkür edip bakanlığı pas geçmesini yadırgadım. Bu yerin tahsisini bakanlık yapmıştır" dedi.

Başkan Albayrak'tan Muhsin Yazıcıoğlu için anma mesajı
Başkan Albayrak'tan Muhsin Yazıcıoğlu için anma mesajı
İçeriği Görüntüle

"Eskişehir'in Sorunları İçin Yol Açtık"

Süreci başından sonuna takip ettiklerini belirten Albayrak, Eskişehir’in ve Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan sokak hayvanları konusunda "yol açtıklarını" ve bürokratik engelleri aştıklarını vurguladı. Albayrak, siyasi nezaket gereği bu desteğin hakkının teslim edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.