Vali Erol Ayyıldız, Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş Yıl Dönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısı ile İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürü Muhittin Ayhan ve beraberlerindeki heyeti makamında kabul etti.
Türk Polis Teşkilatının en eski ve köklü kuruluşlarından biri olduğunu bildiren Vali Ayyıldız, Emniyet Teşkilatının mesai mefhumunu gözetmeksizin cansiperane görev yaparak önemli başarılara imza attığını söyledi.
Vali Ayyıldız, “Türk Polis Teşkilatı, her geçen gün gelişmekte ve sürekli kendisini yenilemektedir. Emniyet Teşkilatımızın elde ettiği başarılarda, kamu düzeninin ve asayişin korunması, halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden her türlü suçu önleyici tedbirlerin alınması, suçluların yakalanarak zamanında adalete teslim edilmesi için vatandaşlarımızla birlikte omuz omuza fedakârca çalışan Emniyet görevlilerimizin payı büyüktür.” diye konuştu.
Nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ileten Vali Ayyıldız, ziyaret esnasında duygularını dile getirerek, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır” ifadesini şiar edinen, gücünü yasalardan ve halktan alan Türk Polisi, toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya devam edecektir. Polisimiz, devletimizin güvenliğini tehlikeye atacak her türlü yıkıcı ve bölücü yapıların, milli iradeye gölge düşürmek isteyen her türlü şer odağının karşısında durmayı her zaman en şerefli bir görev bilmiştir. Türk Polis Teşkilatı’nın 177’inci kuruluş yıl dönümünde her türlü fedakârlığı benliğine kazımış, her an göreve hazır tüm Emniyet Mensuplarımızın Polis Haftası’nı tebrik ediyorum. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz vatanımızın bütünlüğünü ve milletimizin huzurunu temin yolunda görev ifa ederken şehadetle şereflenen Emniyet Mensuplarımıza, tüm şehit ve gazilerimize Yüce Allah’tan bir kez daha rahmet dilerken geride kalan ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum.” dedi.
177 yıllık tecrübe, bilgi ve birikime sahip olan Türk Polis Teşkilatının gelişen teknolojik değişime ayak uydurarak sürekli kendisini yenilediğini kaydeden İl Emniyet Müdürü Ağırlar ise, ziyareti kabulden dolayı Vali Ayyıldız’a teşekkür etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM