Eskişehir Fatih Fen Lisesi’ni ziyaret eden ve çalışmalar hakkında Okul Müdürü Ali Rıza Ezen’den bilgi alan Vali Özdemir Çakacak, okulun sınıflarını gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilerle eğitim öğretim ve gelecek hayatları üzerine sohbet eden Vali Çakacak, eğitim hayatının önemine değinerek, öğrencilere hayatlarına hedefler koymalarını, milli ve manevi değerlerine bağlılık içerisinde hedeflerine emin adımlarla ilerlemelerini tavsiye etti.

“Sizler, Türkiye Cumhuriyeti gibi güçlü bir devletin evlâtlarısınız” diyen Vali Çakacak, “ Bu yüzden hedefleriniz daima büyük olmalıdır. Böyle güzel bir okulda eğitim görme şansına sahipsiniz. Bu yüzden var gücünüzle hedeflerinize ulaşmaya çalışın.” diye konuşan Vali Çakacak, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Enerjinizi iyi kullanın ve kendinizi iyi yetiştirin. Sizlerden istenen sadece çalışmanız ve başarılı olmanızdır. Ülkemiz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine siz gençlerin sayesinde ulaşacaktır” diye konuştu.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital bağımlılığın ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Çakacak şunları söyledi: “Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte genç-yaşlı demeden bütün dünyayı etkileyen dijital bir bağımlılık ortaya çıktı ve maalesef hızla da yayılıyor. Öyle bir bağımlılık ki gençleri, çocukları derslerinden, büyükleri işlerinden ediyor. Aile bireylerini ev içinde ortak hareket etmekten bile alı koyuyor. Bu açıdan insan ve toplum huzurunu etkileyen her türlü bağımlılıktan uzak durmalıyız. “

Daha sonra üniversite sınavlarına hazırlanan 12. sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Vali Çakacak, “Yeni şeyler öğrenmek hayatınız boyunca hiç bitmeyecek. Öğrenmeye ve öğretmeye her zaman açık olun. Hepinizi bu okuldan mezun olduktan sonra en iyi üniversitelerde görmek bizlerin en büyük dileğidir.” ifadelerinde bulundu.

Ardından öğrencilerin moral ve motivasyonunu arttırmak için okul yönetimi tarafından hazırlanan pastayı öğrencilerle birlikte kesen Vali Çakacak, öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar dileyerek sınıfın tahtasına; “Sevgili Gençler, sizler bizim geleceğimizsiniz. Size inanıyoruz, güveniyoruz ve sizi çok seviyoruz! Hayatınız başarı ile dolsun” diye yazdı.

Pasta kesiminden sonra Vali Çakacak, okulun öğretmenleri ve idarecileriyle öğretmenler odasında bir araya geldi. ‘Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği gün olan “24 Kasım Öğretmenler Günü” nün geçtiğimiz pazar günü kutlandığını hatırlatan ve tekrar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayan Vali Çakacak, her türlü gelişmenin, ilerlemenin ve kalkınmanın temelinde eğitimin var olduğunu söyledi.

Çocukların ve gençlerin hayatlarını şekillendiren sürecin okul sıralarından geçtiğini aktaran Vali Çakacak, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi en ideal şekilde yetiştirip geleceğe hazırlayarak son derece kutsal bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bu kutsal görevi büyük bir özveri içerisinde yerine getiren tüm öğretmenlerimizi kutluyorum.

Bu sebeple Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir. İnsanlığın temel değerlerini kazanmış, demokrasiyi özümsemiş, adalet duygusu gelişmiş ve vicdanlı bir neslin inşası için; mesleğine yüreğini koyan, öğrencilerinin yeteneklerini fark eden, onları önemseyen öğretmenlere her zaman ihtiyacımız vardır” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından öğretmenlerle toplu hatıra fotoğrafı çektiren Vali Çakacak, daha sonra Fatih Fen Lisesi’nden ayrıldı.

Vali Çakacak’a bu ziyaretlerinde, Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan da eşlik etti.

Editör: TE Bilişim