Aynı zamanda İYİ Parti yöneticisi olan Kocabaş parti binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi; "6 Şubat Pazartesi günü deprem haberini alır almaz Malatya’ya hareket ettim. Oğlumu defalarca aramama rağmen cevap alamadım. 21:00’da Malatya’ya ulaştığımda enkazın başında kimse yoktu. Çocuklar kendi kaderlerine terk edilmiş bir şekildeydi. Şok olmuştum. Hastanelere dolaştım, kayıt bulunamadı. Tekrar enkazın başına döndüm.

AFAD, Kızılay, Belediyeyi aramama rağmen hiçbir şekilde ulaşma imkanım olmadı. Salı günü sabah 7:30 – 8:00 arası ekipler gelmeye başladı. Çalışmalar başladı ama sorumlu bir kişiye, muhatap olabileceğim bir yetkiliye rastlamadım.

Artçı depremler devam ettiği için çalışmalar sağlıklı yapılamadı. Otelin yan tarafındaki 8 katlı iş hanının yıkılma tehlikesi olduğu gerekçesiyle, 23:30’da çalışmalar bırakıldı. Üçüncü gün askerler ve madencilerimiz sahaya indikten sonra çalışmalar sağlıklı şekilde sürdü. Yandaki binanın yıkımı kontrollü bir şekilde yapıldı. Dört ampute futbol oyuncusunun cansız bedenlerine ulaşıldı. Dördüncü gün akşamında 6 voleybol oyuncusunun ikisinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Otelde toplam 28 müşteri varmış. 3 tane sağ kurtulan ve 4 tane kayıt dışı cenazeye rastlandı.

Çalışmalar tam bir fiyaskoydu. Malatyalı milletvekilleri enkazı geziyordu. Tam bir şov peşindeydiler. Bizler isteklerimizi sıraladığımızda duyarsız ve pişkince cevaplarla geçiştirildik. Belediye Başkanı 4’üncü gün öğleden sonra teşrif ettiler. Aynı pişkinlik ve duyarsızlık onda da mevcuttu.

Buradan Cumhuriyet başsavcılarını göreve davet ediyorum. Benim oğlum Belediye’nin takımında voleybol oynuyordu. Bizler çocuklarımızı Belediye Başkanına emanet ettik. Çocuklarımızın sigortası dahi yapılmamış. Bugün eve bir temizlikçi bile çağırsanız günlük sigorta yapılıyor.

Bulundukları Kırçuval Otelin 2020 yılında Elazığ Depreminde hasarlı olduğu için yıkım kararı verilmiş. Ama Belediye Başkanı mevcut hükûmetten. Otelin sahibi de Belediye Meclis üyesi. Aynı parti mensubu. Ahbap – Çavuş ilişkisi. Rant dışarı gitmesin birbirine peşkeş çekilmiştir.

Askerimiz ve madencilerimiz neden 3 gün bekletildi? Bunun cevabını istiyorum. Devlet maalesef sınıfta kalmıştır ve bunun bütünlemesi veya telafisi yoktur. İş makineleri boşta çalışma bekliyor. Ama koordinasyon eksikliği nedeniyle, lider eksikliği ve inisiyatif alacak nitelikli yöneticilerin olmayışı nedeniyle sağ kurtulabilecek vatandaşlarımız maalesef ölüme terk edilmiştir.

Benim oğlumun bulunduğu enkazda yatan vatandaşlarımız resmen cinayete kurban gitmiştir. 6’ıncı gün oğlumun cenazesini madenciler çıkartmıştır. Askerimize, polisimize ve madencilerimize şükranlarımı sunuyorum. Malatya’daki duyarlı vatandaşlarımıza ve dernek ve STK’larımızdan Allah razı olsun.

Biraz da iyi tarafından bakalım. Rabbime şükürler olsun ki ben oğlumun cenazesini buldum ve başına gidip duasını yapabileceğim bir mezarı var ve vücut bütünlüğü bozulmamış halde. Bir de “Keşke” diyebileceğim hiçbir şey kalmadı. Yapabileceğimin fazlasını yaptığıma inanıyorum. Allah kimsesi olmayan vatandaşlarımıza yardım etsin. Devlet sınıfta kaldı. Derhal disipline verip görevine son verilsin veya onurlu bir davranışla istifa etsinler."

Editör: Mustafa YILDIRIM