CHP’den Çifteler Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Sebahattin Tetik, muhabirimiz Tuğba Koçal’ın sorularını yanıtladı.

Siyasete nasıl başladınız?

Gent’teki işadamları derneğinin kurucularındanım. Bir arkadaşımla restoran işi yapıyordum. Türkiye’den birçok sanatçıyı Avrupa’ya kazandırdık. O zaman biz Belçika’ya Safiye Soyman’ı getirmiştik. Safiye Soyman’ın yanında Ankara Ticaret Odası Başkanının hanımı Mine Aygün’de bulunuyordu. Mine hanımla tanışma fırsatı buldum. Bu tanışma sonrası Ankara’ya gelip gitmelerim başladı. Böylece Sinan Aygün’ü tanıdım. O zaman Sinan Aygün Ticaret Odası başkanıydı. Gelip giderken siyasetin güzel bir şey olduğunu, insanlara faydalı olduğunu öğrendim. Türkiye’ye döndüğümde tekrar Sinan beyle görüştüm. O zaman kendisi milletvekiliydi. Mecliste kendisini ziyaret ettim. Genel Başkanımızla görüştüm. Eskişehir’de ise Kazım abi ile tanıştım. Kendimi tanıttım. Siyaset yapmak istiyorum, dedim. Kazım abi siyasette bana yolcu oldu. Yön verdi. Siyasete onun yanında başladım.

Çifteler Belediye Başkanlığına aday adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

Benim çocukluğum Çifteler’de geçti. Bizim günümüzde Çifteler çok güzeldi. Nüfusu kalabalıktı. Panayırlar kuruluyordu.  Çifteler nüfusunun yarısından fazlası benim akrabalarım. Aynı zamanda 18 köylü Boyunluoğlu Aşiretinin mensubuyum. Çifteler’in çoğu akrabam. Akrabalarım yaşadığı ilçe çok perişan durumda. Çifteler köye dönmüş vaziyette. Şimdiki yönetim bir çivi çakmamış. Doğduğum, büyüdüğüm ilçemi ben düzeltebilirim, dedim ve aday adaylığımı koydum.

CHP Çifteler’i çok önemsiyor. Büyükşehir Belediyesi de iyi yatırımlar yaptı. Çifteler Belediyesini almak için nasıl bir çalışma yürüteceksiniz?

Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bir aileyiz. Ben de bu ailenin bir bireyim. 2 yıl il delegeliği yaptım. Sadece Çifteler’i değil bazı ilçeleri alacağız. Çok dengeli ve düzeyli çalışıyoruz. Mahmudiye ve Han belediyeleri bizde. Çifteler’i de almak zorundayız. Çifteler’i ben Gent şehrinde bulunan Blarmeersen’e çok benzetiyorum. İnsanlar ailesiyle geliyor, yüzüyor, yemeğini yiyor, golfunu oynuyor ve kaşam evine dönüyor. Çifteler Eskişehir’de çok yakın buna benzer bir çalışma yapılmalı. Bunun örnekleri bende mevcut. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen Çifteler’e çok büyük yatırımlar yaptı. Yeni otogar temelini attı. Anayolları yapıyor. Çifteler’i almak için çalışıyoruz. Çifteler’de güzel şey olacak.

Projeleriniz nelerdir?

Çifteler’de bir yaşlılar evimiz yok. Belçikalı yatırımcı arkadaşımdan bunun sözünü aldım. İlçemize bunu yapacağız. Bütün yaşlılarımız için yemekhane yapacağız ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek gidecek. Kapalı pazar yeri yok Çifteler’de böyle bir projem var. Çifteler’de bir sürü harabe ev var. Köye dönmüş durumda. Çok güzel projelerim var. Çifteler’i Avrupai ve Eskişehir’e yakışacak bir ilçe haline getireceğim.

Sebahattin Tetik kimdir?

1969 Emirdağ doğumlu olan Tetik orta ve lise yılları Çifteler’de geçti. Liseyi bitirdikten sonra yurtdışına giden Tetik 5 yıl Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yaşadı. 30 yıl Belçika’nın Gent şehrinde yaşayan Tetik finans ve gıda sektöründe 20 yıllık işadamlığı geçmişi bulunmakta.