Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafelerinde çalışan down sendromlu çocuklar, kedilerin sığınabileceği küçük yuvalar yaptı.
Eskişehir Rotarakt Kulübü,  yürüttüğü “Edirne’den Kars’a Tıpkı Sizin Gibiyiz +1 Farkla” projesi dahilinde Tepebaşı Belediyesi ile ortaklaşa çalışıyor. Bu kapsamda kış aylarında sokak hayvanlarının, özellikle kedilerin faydalanabileceği küçük yuvalar yapılıyor. Projenin daha önemli kısmı ise bu yuvaların down sendromlu çocukların elinden çıkması. Gökkuşağı Kafe’deki çocuklar, “hayvanlar üşümesin” diyerek çalışmalara ortak oldu.
Konuyla ilgili bilgi veren Eskişehir Rotarakt Kulübü Dönem Başkanı Derya Gördüren; “Sokak hayvanlarına faydalı olması için kedi evleri-köpek evleri yapıyoruz. Amacımız, hem sokak hayvanlarına destek olabilmek hem de buradaki down sendromlu arkadaşlarımızla yeniden görüşebilmekti. Daha önce de Tepebaşı Belediyesi ile yürüttüğümüz bir proje vardı. Bu etkinliğimiz de aslında onun başlığı altında diyebiliriz. “Edirne’den Kars’a Tıpkı Sizin Gibiyiz +1 Farkla” projesi ile burada bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu proje ile down sendromlu arkadaslarımızın da bizlerle aynı şeyi yapabileceklerini göstermek istedik”
Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe’de çalışan Hatice, bu çlışmaları hakkında şunları söylüyor: Hayvanlara kedi evi yapıyoruz. Kışın üşümesinler diye onlara ev yapıyoruz. Hatice’nin iş arkadaşı Tugay ise “Bu kedi evleri yapıyoruz. Bittikten sonra kedilere vereceğiz. İçine girecekler, üşümeyecekler” dedi. 
Down sendorumlu  çocukların  bu örnek davranışı kısa bir süre içinde Türkiye’ye örnek olacak gibi.