Nitril eldivenler, nitril bütadien kauçuk (NBR) adı verilen bir malzeme kullanılarak yapılır. Bu madde, iki molekülün bağlanmasından türetilen bir kopolimerdir: akrilonitril ve bütadien. Bu moleküller eldivenlerin performansı ve kalitesi için özellikle önemlidir: akrilonitril kimyasal direnci artırır ve bütadien esneklik ve yırtılma direnci yaratır.

Öte yandan vinil eldiven, PVC borularda kullanılanla aynı malzeme olan polivinil klorürden üretilir. Vinil eldivenler tek başına PVC monomerlerinden üretilir, bu da malzemeyi bir polimer yapar ve tamamen çok sayıda benzer bağlı birimden oluşan moleküler yapıya sahip bir maddedir. Sentetik malzemeyi oluşturmak için kimyagerler, molekülleri birbirine bağlamak için PVC maddesini polimerize eder ve ardından malzemeyi eldiven kullanımı için esnek hale getirmek için plastikleştirici adı verilen bir kimyasal ekler. PVC'nin üretimi ucuz olduğu için, vinil eldivenler çok uygun maliyete sahip bir seçenektir.

Üstün kalite Beybi iş eldivenleri için tıklayın.

Nitril eldivenler üretilirken, eldiven giymeyi iyileştirmek için iki ek işlem kullanılabilir: polimer kaplama ve klorlama. Polimer kaplama, eldivenin yüzeyini yağlamak için bir polimer tabakası eklemeyi içerirken, klorlama, malzemeyi daha sert ve kaygan hale getirmek için eldiveni bir klor asit karışımına maruz bırakır.

ortamlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Beybi pudrasız vinil eldivenler muayene eldivenleri olup small, orta ve large beden; beyaz renkli vinil eldivenlerdir ve tek kullanımlıktırlar. İki elle uyumlu olan Beybi vinil eldivenler, steril değildir ve lateks içermemektedir. Beybi vinil eldivenler pudrasız olduklarından dolayı alerjik reaksiyon risklerini en aza indirir. Bunun yanı sıra yumuşak ve elastik yapısı sayesinde el ile mükemmel bir uyum içerisindedir. Beybi’nin pudrasız vinil eldivenleri 100’lük kutularda satılmaktadır. Bu eldivenler özellikle kuaförler, dövmeciler ve kuyumcular için oldukça ideal ürünlerdir.

Editör: Mustafa YILDIRIM