AKP’nin ‘tasarruf paketi’ne Çakırözer’den tepki AKP’nin ‘tasarruf paketi’ne Çakırözer’den tepki

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cemaat ve tarikat açıklamalarına sert tepki gösteren Yalaz, “Milli Eğitim Bakanı, bu yapılarla ilişkiyi savunurken özelikle belirli bir bölgeyi işaret etmekte, cemaat ve tarikatlar aracılığıyla bölgenin şekillendirilmek istendiğini de açıkça itiraf etmektedir. Eğitimin topyekûn dinselleştirilmesini hedefleyen politikalarına parti olarak tamamen karşıyız.” dedi. 

Milli eğitimde başarısızlık içindeler

Mevcut iktidarın Milli eğitim konusunda tam bir başarısızlık içerisinde olduğunu söyleyen Yalaz, “AKP Genel Başkanı’nın ‘eğitim alanında başarısız oldu’ sözleri ile bir itiraf olarak hafızalarımıza kazınan 21 yıllık dönemde, 9 bakan değişmiş, eğitim sistemi yaz boz tahtasına dönmüş, bilerek ve isteyerek siyasallaştırılmış, dinselleştirilmiş ve iktidarın ideolojik hedefleri için araç haline getirilmiştir.” dedi. 

Milli eğitim bütçesi gittikçe geriledi

Ülkeyi geleceğe taşıyacak kuşakların iyi eğitimli ve donanımlı olmasını sağlayacak en önemli hizmet alanın Milli Eğitim olduğunu vurgulayan Yalaz sözlerine şu şekilde devam etti; “Milli eğitim ülke için bir beka sorunudur. Meclis’te kabul edilen bütçe, öğretmenlerin, akademisyenlerin, eğitim emekçilerinin, ailelerin ve en önemlisi ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın sorunlarını çözebilecek bir akla, vicdana ve niyete sahip değildir. Merkezi Yönetim Bütçesi içerisindeki payı yüzde 19,24’lerden yüzde 14,56’ya gerileyen, yüzde 81’i personel gideri olan, yatırım bütçesi 2002’de yüzde 17,18 iken yüzde 9,15’e kadar gerileyen Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek iktidar milletvekillerinin oyları ile kabul edildi.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağına’ yönelik yeminini hatırlatan Yalaz, Milli Eğitim Bakanı’nı görevden alması çağrısında bulundu. Yalaz, “Laiklik, bu ülkenin geleceği için en önemli Cumhuriyet ilkesidir. AKP ve onun beslediği her tür laiklik karşıtı unsur, politika ve söylemle, yasal ve toplumsal her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Mustafa YILDIRIM