Yandex mail, 26 Haziran 2000'de başlatılan ve faaliyete geçen ücretsiz bir e-posta hizmetidir. Arama ve bilgi hizmetleri, e-ticaret, mobil uygulamalar gibi İnternet ile ilgili ürünler ve hizmetler sağlayan çok uluslu bir Rus şirketi olan Yandex tarafından geliştirilmiştir.

Yandex kurumsal mail, Yandex tarafından işletmelerin ihtiyaçları baz alınarak geliştirilen bir mail servisidir. Google şirketine ait olan Gmail kadar yaygın olmasa da özellikle kurumsal şirketlerin çok tercih ettiği bir araçtır. Doğru şekilde optimize edildiğinde ciddi anlamda şirkete değer katan bir uygulamadır.

Kurumsal Mail Kullanmak Neden Önemlidir?

Günümüz dünyasında dijital pazarlama, reklamcılık ve sosyal ağlarla ilgili pazarlama çalışmaları, şirketler için faaliyet gösterdikleri ticari sektörlerde markalarını tanıtmak için temel bir araç haline gelmiştir. Çünkü bu uygulamalar yeni işletmelerin ilerlemesi ve rekabet ortamında büyüyebilmeleri için gerekli stratejilerdir.

Tüm dijital pazarlama araçlarına ek olarak kurumsal mail kullanımı da şirketler için bir gerekliliktir. İş ortakları ve müşterileri ile olan mail trafiğinde şirket uzantısı içeren bir mail adresi markanızı öne çıkaran ve şirketinize prestij katan bir unsurdur. Kurumsal mail ayrıca şirket departmanları içinde de düzenli iletişimi sağlar, bilgi akışının hatasız ve düzenli akışını temin eder. Her bölüm kendi ile ilişkili mail hesabı üzerinden iş sürecini götürür ve böylece dinamik ve işlevsel bir şirket yapısı oluşmuş olur.

Yandex Kurumsal Mail Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Yandex, kişisel e-posta oluştururken kolay ve hızlı tasarımı sayesinde rakiplerinden ayrılıyor. Ancak bunun yanı sıra Yandex mail, ulusal ve uluslararası şirketlerin kurumsal bir e-posta veya bir web etki alanı oluşturmasına ve bu mecra üzerinden kendilerini tanıtmasına olanak tanır.

Yandex kurumsal mail hesabı açmadan önce size ait bir yandex mail hesabı açmanız gerekir. Yandex mail ile bir e-posta hesabı açmak oldukça basit ve kolaydır Yalnızca internet erişimi ve aşağıdaki işlemlerı uygulamanız yeterlidir:

İlk önce Yandex'in ana sayfası olan yandex.com adresine giriş yapın.

Platforma girdikten sonra “Giriş yap” seçeneğine tıklayın. Bu kısmı sağ üst köşede bulabilirsiniz.

Daha sonra, “bir hesap oluştur ”  ve “Giriş yap” (oturum aç) kelimeleriyle sarı olan iki düğme göreceksiniz.

Kurumsal e-posta oluşturmak için ilk kutuya, yani “bir hesap oluştur” seçeneğine tıklayın ve formu doldurmaya başlayın. Formda yer alan şu kısımları uygun şekilde doldurduktan sonra yandex kurumsal hesabınız açılmış olacaktır.

·         Adınız

·         Soyadınız

·         Kullanıcı adı (e-posta hesabında kullanmak istediğiniz takma ad)

·         Cep telefonu numarası

·         Şifreniz

Neden Yandex Mail'i Seçmelisiniz?

Yandex mail, size daha iyi optimize edilmiş bir kullanıcı deneyimi sağlamak için size ücretsiz e-posta hesabı kaydı ve mükemmel özelliklere sahip bir e-posta deneyimi sunar.

Güvenli: İstenmeyen posta ve dolandırıcılığa karşı koruma sağlar.

Kişiselleştirilmiş: Gelen kutunuzun görünümünü ruh halinize göre değiştirebilirsiniz.

Geniş Depolama Alanı: Yeni hesaplar Yandex.Disk ile 10 GB bulut depolama alanına sahip oluyor

Zamanlayıcı: Mesajları bir zamanlayıcıya koyun, böylece önceden yazabilir ve zamanı geldiğinde gönderebilirsiniz

Kişiselleştirilebilir Arayüz: Yandex Mail, standart e-posta istemciniz gibi veya istediğiniz herhangi bir şekilde görünebilir

Tek hesap: Posta hesabınızla Yandex'in tüm hizmetlerine erişebilirsiniz.

Yerleşik anti-virüs: Gelen postalar virüslere karşı kontrol edilir ve şüpheli mesajlar istenmeyen Posta klasörüne sıralanır.

Basit şifre kurtarma: Cep telefonu numaranızı ekleyin ve kilitlenme konusunda asla endişelenmeyin.

Yandex Mail Kullanmanın Faydaları

1.       Her zaman ve her yerde ücretsiz Posta hizmeti.

2.       Kayıt tamamen ücretsizdir ve ayrıca web posta hizmetlerinden de ücretsiz faydalanabilirsiniz.

3.       Yandex postasına erişmek kolay ve oldukça hızlıdır.

4.       Yandex posta uygulaması hem android hem de iPhone kullanıcıları için mevcuttur.

5.       Yandex postası tüm ülkeler de kullanılabilir.

Yandex Kurumsal Mail Alma İşlemleri

Yandex mail adresine giriş yaptıktan sonra domain.yandex.com/domains_add/ adresin giriş yapın. Daha sonra domain adresinizi ekleyin ve etkinleştir yazan kısma tıklayın.

Ardından alan adı kaydı ve MX kaydını doğrulayın. MX kaydı mx.yandex.net olarak yapılandırılmıştır. Yeni kullanıcı eklemek için kullanıcılar kısmından kullanıcı ekle üzerinden şirketinize ait domain uzantısı şeklinde yeni mail adresi tanımlayabilirsiniz.

İz Medya Kurumsal Mail Hizmeti ile İşiniz Emin Ellerde!

Yerli ve yabancı birçok işletmeye kurumsal mail hizmeti sunan İz Medya gmail kurumsal mail alma, yandex kurumsal mail hizmeti gibi alanlarda da çözümler sunuyor. Bunlara ek olarak dilerseniz kendi mail sunucularımız üzerinde işletmeniz için özel kurumsal mail hizmeti de satın alabilirsiniz. Güvenli, virüs korumalı, geniş alan ve depo genişliğine sahip hızlı mail sunucularımız ile işletmenizin marka gücünü artırın ve işinizi daha geniş kitlelere ulaştırın.

Editör: Mustafa YILDIRIM