Çalkaya Kültür, Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneğin ev sahipliğinde Emek Mahallesi'nde bulunan ilkadım düğün salonunda düzenlenen yemeğe, Çalkaya derneği Onursal Başkanı Kamu İhale Kurulu üyesi Hasan Kocagöz, Mihalıççıklılar Derneği Başkanı Nurettin Kaba, Çalkaya Derneği Başkanı Yüksel Çelikateş,  TCDD Kapasite Yönetim Daire Başkan Yardımcısı Zülkane Süzer, Çalkaya Muhtarı Sebahattin Kaya   Büyükşehir Belediyesi Kırsal Bölge Mihalıççık Sorumlusu Tamer Toraman,   olmak üzere çok sayıda Çalkayalı katıldı.

Program Ali Mert hoca tarafından okunan Kuranı Kerim tilavetinden sonra Çalkaya Muhtarı Sebahattin Kaya bugünü düzenleyen Çalkaya derneğine ve katılan köylülerine teşekkür etti. Derneği Başkanı Yüksel Çelikateş, "Afrin harekatına katılan askerlerimize Rabbim Necip Türk milletinin şanlı ordusunu muzaffer kılsın, dualarımız kahraman Mehmetçiğimiz ile birlikte.

  Çayad olarak yeni bir yapılanma ile derneğin çalışmalarını hızlandırdık,  kadın ve gençlik kollarını kurduk, bundan sonra köyümüze ve yöreye daha çok hizmet etmek istiyoruz. Tek yürek olarak düğünümüzde, yağmur duasında ve her zaman köylülerimiz yanındayız"diyerek Çalkayayı dinliyorum şiirini okudu.

Çalkaya Derneği Onursal Başkanı Hasan Kocagöz de "Bir salonda bu kadar toplanabildiysek ne mutlu sizlere, kışın ortasında kar kış demeden gönül birliğini, dostluğu, kan birliğini göstermek için bizimle beraber olan muhtarlarımıza ve sizlere çok teşekkür ederiz" dedi.  Program plaket, rozet töreni ve yemek ikramıyla sona erdi.

Editör: TE Bilişim