Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı Ramazan Kaya, “Aynı unvanda çalışan işçi-memur arasındaki son 1 yıldaki aşırı maaş farkının işyerlerindeki iş huzurunu ve iş barışını bozmasından dolayı harcadığımız emeğimizin ve hizmetimizin karşılığının verilmesini istiyoruz.” dedi. 

“Sabrımız taştı”
Eskişehir Demiryol-İş Sendikası tren garı önünde düzenlediği basın açıklamasında taleplerini dile getirdi. Çok sayıda demiryolu çalışanının katıldığı açıklamada demiryolcular olarak taşımacılık sektörünün lokomotifleri olduğunu ifade eden Şube Başkanı Ramazan Kaya, “Ülkemizde malum olduğu üzere yüksek enflasyon sonucu alım gücümüzün düşmesi, yeni getirilen vergiler ve gelir vergisi adaletsizliği sonucunda çalışanlar olarak ezildikçe ezildik. Market ve pazar filelerinin doldurulamaması, çocuklarımızın okula harçlıksız gitmesi, gerek fabrikalardaki sanatkârlığımızın gerekse Devlet Demiryollarında hizmetteki kalifiye elemanı olmamızın ücrete dönüşmemesi, yıllar süren ustalık tecrübemizin göz ardı edilmesi, artık sabrımızı taşırmıştır.” ifadelerini kullandı. 

Eskişehir 3'üncü Kitap Fuarı açıldı Eskişehir 3'üncü Kitap Fuarı açıldı

“Zam oranımız yüzde 90’da kaldı”
Son yıllarda yapılan bütün sözleşmelerde kamu işçileri olarak üvey evlat muamelesi gördüklerini dile getiren Ramazan Kaya, “Ülkemizde son 1 yılda kümülâtifte asgari ücrete yüzde 317, memurlara yüzde 370’lerde zam yapılmışken, biz kamu işçileri olarak bir yılda ancak yüzde 90'larda bırakıldık. Biz Demiryolcular olarak taşımacılık sektörünün lokomotifleriyiz. Demiryol-İş genel başkanımızın başkanlığını yürüttüğü ülkemizin en büyük işçi konfederasyonu TÜRK-İŞ’imizin, TÜHİS ile halen yürütmekte oldukları müzakere süreçlerinin işçi lehine sonuçlandırılarak kayıplarımızın telafi edilmesi en büyük arzumuzdur.” dedi.  

“Her türlü eyleme hazırız”
Tüm kamuda çalışan emekçilerin sözleşme başlangıç tarihinden dolayı ücret adaletsizliği yaşadığını belirten Kaya, “Yaşanan ücret adaletsizliğinin giderilmesi için kamu çerçeve protokolünün tek çatı altında toplanarak ocak ayında başlamasını talep etmekteyiz. Taleplerimizin karşılanmaması durumunda Türk-İş ve Demiryol-İş Sendikamız tarafından alınacak mücadele ve eylem sürecinde de birlik bütünlük içerisinde her türlü eyleme hazır olduğumuzu duyuruyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: Mustafa YILDIRIM