İçişleri Bakanlığımız, trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefi doğrultusunda önceki yıllarda düzenlenen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”, “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ve “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” kampanyalarının ardından bu yıl da “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” mottosu doğrultusunda “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmalarına devam edecek. Bu kapsamda Vali Erol Ayyıldız ile geleceğin bilinçli yaya ve sürücüleri, İstasyon caddesi Dumlupınar İlkokulu önünde bulunan yaya geçidinde bayraklarla buluşarak trafikte yaya önceliğine dikkat çekti.

Vali Ayyıldız, etkinlik sırasında yaptığı konuşmada; Son yıllarda birçok alanda insan odaklı hizmetlerin yoğunlaştırıldığını ve toplumun her kesiminin, bu hizmetlerin farkındalığını arttırarak desteklerinin alınmaya çalışıldığını ifade ederek şunları söyledi;

“Bugün yaptığımız kampanyanın adı, "Yayalara Öncelik Durusu, Hayata Saygı Duruşu". Bu bağlamda önce yaya diyoruz ve onları trafikte nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgilendiriyoruz. Düzenlenen etkinliklerle trafik kurallarına uyulması yönünde vatandaşlarımızın dikkatini çekmek, trafik güvenliğinin ve sürücülerin dikkat etmesiyle birlikte sağlıklı bir trafik düzeninin sağlanması, trafik kazalarının azalması ile insanların trafik kazaları sonucu hayatlarını kaybetmesinin önlenmesi nihai hedefimizdir.

Bu bilinçle çalışan Emniyet ve Jandarma Teşkilatı’mıza, teşekkür ediyor; başarılarının devamını diliyorum.”

81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik çerçevesinde ilimizde İstasyon caddesi Dumlupınar İlkokulu önünde bulunan yaya geçidinde düzenlenen kampanyaya, Vali Erol Ayyıldız’ın yanı sıra Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, İl Jandarma Komutan V. J. Alb. Durmuş Yöndem, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha sonra Vali Ayyıldız ve öğrenciler yaya geçidinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şeridi kırmızıya boyayarak kampanyaya destek oldular.

Editör: Mustafa YILDIRIM