Cahit Zarifoğlu'nun şiirinde bu insanlar dev midir, yatak görmemiş gövde midir diye çok güzel bir şekilde ifade ettiği Yedi Güzel Adamın hayatı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Yedi Güzel Adam kimler biliyor musunuz? Cahit Zarifoğlu'nun şiirinde yazmış olduğu Yedi Güzel Adam Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Erdem Beyazıt, Ahmet Akif İnan, Nuri Pakdil, Alaeddin Özdenören ve Ali Kutluay'dır. Çoğu zaman Sezai karakoç'ta bu yedi güzel adamdan biri olarak anılmaktadır. Yedi Güzel Adam Kahramanmaraş lisesinde yolları kesişerek birlikte eğitim görmüşlerdir.

Yedi Güzel Adam

Bu insanlar dev midir?

Yatak görmemiş gövde midir?

Bir yara açar boyunlarında

Kol kola durup bağırdıklarında

Ya kurbanın olam

Dağlar önüme durmuş

Ki dağlanam

Çekip pırıl pırıl mevzerler çıkardılar oyluk etlerinden

Durdular İte çakala karşı yarin kapısında

Diye başlayıp daha pek çok diziden oluşan Cahit Zarifoğlu'nun Yedi Güzel Adam şiiri 1950'li yıllarda hayatı Kahramanmaraş Lisesi'nde birleşen ve 1970'li yıllara uzanan Yedi Güzel adamı anlatmakta.

Yedi Güzel Adam Kimdir?

Cahit Zarifoğlu, aslen Kahramanmaraşlı olup 1940 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Edebiyata lise yıllarında kompozisyonlar ve şiirler yazarak başlamıştır. Öğretmen olan Zarifoğlu 1961 yılında İstanbul'a gelerek edebiyat dergilerinde şiirlerini yayınlamaya başlamıştır.

Erdem Beyazıt, 1939'da Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. 1971 yılında Maraş lisesinde edebiyat öğretmenliğine başladı. Pek çok farklı işlerde görev alan Erdem Beyazıt 2008 yılında İstanbul'da vefat etti.

Rasim Özdenören, 1940'da Kahramanmaraş'ta doğdu İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesini ve İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi.

Nuri Pakdil, 1934 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesini bitirdi ve çok iyi derecede Fransızca biliyor.

Mehmet Akif İnan, şair, yazar, araştırmacı, öğretmen gibi pek çok alanda görev yapmaktaydı.

Alaeddin Özdenören, 1940 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu İstanbul Üniversitesi felsefe bölümünden mezun oldu.

Ali Kutluay 1940 yılında doğdu ve 2008 yılında Hakkın rahmetine kavuştu.

Edebiyat Dedikoduları

Dedikoduyu sevmeyen var mı? Hadi gelin Yedi Güzel Adamın hayatları hakkında Edebiyat dedikoduları ile ayrıntılı bilgiyi https://edebiyatdedikodulari.com/ adresinden hep beraber öğrenelim.

Editör: Mustafa YILDIRIM